18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİzmir İstanbul Otoyolu'nun Gebze-Bursa Kesimi Hizmete Girdi

İzmir İstanbul Otoyolu’nun Gebze-Bursa Kesimi Hizmete Girdi

2019 yılına kadar tamamının hizmete açılması planlanan İzmir İstanbul Otoyolu’nun Gebze Bursa kesimi hizmete girdi…

İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğu sahip olan İzmir-İstanbul Otoyolu’nun Gebze-Bursa kesimi hizmete girdi.

Trafiğe açılan bu bölümle birlikte, sürücüler Bursa girişinden otoyola girerek kesintisiz bir şekilde Gebze’ye kadar ulaşım sağlayabiliyorlar. İzmir-İstanbul Otoyolu projesinin Kemalpaşa ayrımı-İzmir arasındaki 20 kilometrelik otoyol da hizmete açıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya projenin sözleşmede öngörülen süreden 2 yıl daha önce tamamlanacağını ve bu alanda bir rekor kırılmış olacağını belirterek, “İzmir-İstanbul Otoyolu 2019 yılında tamamen bitmiş ve hizmete açılmış olacak. İzmir’den İstanbul’a kadar konforlu ve kesintisiz bir ulaşım imkanıyla, vatandaşlarımız 9 saat süren yolu 3 saatte gidebilecekler” şeklinde konuştu.

Kaya, projenin en büyük ayağını oluşturan ve bir yıl önce açılan Osmangazi Köprüsü’nün, sürücülere körfezi geçmek için 1,5 saatte dolaşmak yerine 6 dakikada karşıya geçme imkanı sunduğunu hatırlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz