28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiğerAVM HaberleriİstMarina Sanat Ünlü İsimleri Ağırladı

İstMarina Sanat Ünlü İsimleri Ağırladı

Sanatın ve kültürün merkezi haline gelen İstMarina Sanat, 25 sanatçının eserlerinin yer aldığı “İstanbul’a Bakarken” isimli karma resim sergisinde birçok ünlü ismi ağırladı.

Sosyal ve kültürel etkinlikleri denize nazır konumunda sunan şehrin sanat merkezi İstMarina Sanat, “İstanbul’a Bakarken” isimli karma resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 25 sanatçının özgün bakış açılarıyla içsellik kattığı eserlerde İstanbul ve tarihi simgeleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçıların aylar süren çalışmaları sonucunda ortaya çıkan sergi, sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Sanat dünyasının önemli isimlerinin de ziyaret ettiği sergide, Elif Ece Uzun, Saruhan Hünel, Gökhan Keser ve Mert Öcal İstanbul’un simgelerini içeren tabloları büyük bir beğeniyle izledi. Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği “İstanbul’a Bakarken” sergisi; kentsel dönüşüm, kalabalık ve sosyal yaşam gibi şehrin gündemindeki temel sorunlara değinmesi açısından da dikkat çekiyor.

Dev sergi, izleyiciyi Alp Yavuz, Bülent Gürcihan, Cem Özerol, Çiğdem Boztaş, Ece Bakır, Esen Murat Güler, Fatih Çetin, Flaneurbadel, Hasan Bahar, İbrahim Halil Ceber, K. Muzaffer Gençer, Kadir Can Ördek, Kendal Kahraman, Mehmet Balat, Mehmet Olgun, Nilüfer Alaettinoğlu, Pınar Öztürk, Sena Oflaz, Serdar Akpınar, Soyhan Baltacı, Suna Doğruyol, Suna Tüfekçibaşı, Şeyma Canik, Turan Büyükkahraman ve Ümit Gündoğ ‘un eserleriyle buluşturuyor. Kız Kulesi, Eminönü Yeni Camii, Ayasofya, Galata Kulesi gibi İstanbul’un siluetini oluşturan önemli mimari miraslarını, Belgrad Ormanı gibi doğal zenginliklerini ve şehrin göz bebeği Beyoğlu’nu mercek altına alan sergi, kentteki yoğunluğu ve modern yaşamı gözler önüne seriyor.

17 Ocak 2020 tarihine kadar misafirlerini ağırlayacak olan sergide sanatçılar, eserlerinde farklı teknikler ve malzemeler kullanarak şehrin ilginç yönlerini ve yüzlerini resmediyor. Sanatsal ve kültürel etkinliklerle konuklarına unutulmaz deneyimler sunan İstMarina AVM, 2020 yılında da sanat tutkunlarını bir araya getirmeye devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz