24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'un Gayrimenkul Sektöründe Öne Çıkan 15 İlçesi

İstanbul’un Gayrimenkul Sektöründe Öne Çıkan 15 İlçesi

İstanbul’da gayrimenkul piyasasında 15 ilçe ön plana çıkıyor. İşte o ilçelerdeki konut fiyatları…

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında 15 ilçe gayrimenkul sektöründe öne çıkıyor.

Gayrimenkul yatırımında öne çıkan ilçeler Avrupa yakasında Kağıthane, Başakşehir, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Bağcılar; Anadolu yakasında ise Kadıköy, Çekmeköy, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Kartal.

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, İstanbul’un gayrimenkul piyasasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Görkem Öğüt şunları söyledi;

“İstanbul’un hem Anadolu yakası hem de Avrupa yakasında kentsel dönüşüm projeleri ve ulaşım projeleri sebebiyle konut fiyatları artıyor. Gayrimenkul yatırımında en fazla öne çıkan bölgeler Avrupa yakasında Kağıthane, Başakşehir, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Bağcılar; Anadolu yakasında ise Kadıköy, Çekmeköy, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Kartal.

Kağıthane’de ortalama konut fiyatı 3.650 TL/metrekare
Kağıthane, son 3 yılda en fazla konut fiyat artışı yaşanan bölgelerden biri. İstanbul’un iki yakasını birbirine bağlayan köprü bağlantı yolları arasında yer aldığı için işyerlerine yakın bir bölge konumunda ve son yıllarda tamamlanan tünel bağlantıları ile Taksim’e ulaşım süresi çok kısaldı. 2018’de tamamlanması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattıyla da İstanbul’un pek çok ilçesine ulaşım daha da kolaylaşacak. www.endeksa.com verilerine göre Kağıthane’de ortalama konut satış fiyatı 3.650 TL/metrekare, ortalama kira 1.538 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl.

Başakşehir’de ortalama fiyat 3.300 TL/metrekare
Başakşehir, konum olarak İstanbul’un merkezi iş alanlarına uzak olsa da bölgedeki ticaret alanları sebebiyle oldukça fazla gelişme potansiyeline sahip. Ayrıca ilçede Olimpiyat Stadı ve Olimpiyat Stadı’na komşu dev Sağlık Kampüsü gibi büyük yatırım projeleri de yer alıyor. Başakşehir’de Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun hizmete girmesiyle yeni projeler hız kazandı. Endeksa.com verilerine göre Başakşehir’de ortalama konut fiyatı 3.300 TL/m2, ortalama kira 1.525 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl.

Zeytinburnu’nda fiyat ortalaması 4.300 TL/metrekare
Zeytinburnu şu an İstanbul’da konut yatırımı için en gözde bölgelerinden biri. Aynı zamanda konut yatırımında geri dönüş süresi en kısa olan ilçelerinden. Endeksa verilerine göre Zeytinburnu’unda ortalama konut fiyatı 4.300 TL/m2, ortalama kira 2.218 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 18 yıl. Bölgede yapılacak projelerle önümüzdeki dönemde değer artışı öngörülüyor.

Beylikdüzü’nde ortalama fiyat 2.525 TL/metrekare
Beylikdüzü de İstanbul’da en fazla değer artışı görülen bölgelerden biri. Beylikdüzü’nde konut fiyat değişiminin en önemli sebepleri konut projelerinin özelliği ve bölgedeki ulaşım projeleri. Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece metro hattı sayesinde Beylikdüzü bölgesine ulaşım kolaylaşacağı için konut fiyatlarında artış devam edecek. Endeksa verilerine göre Beylikdüzü’nde ortalama konut satış fiyatı 2.525 TL/m2, ortalama kira 1.343 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 25 yıl.

Esenyurt’ta 225.000 TL, Sultangazi’de 260.000 TL, Bağcılar’da 325.000 TL
Esenyurt’ta ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.075 TL, ortalama konut fiyatı 225.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 19 yıl. Yakın zamanda yatırım projeleri ile adını duyuran Sultangazi’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.375 TL, ortalama konut fiyatı 260.000 TL, geri dönüş süresi 21 yıl. Konut projeleri ile öne çıkan Bağcılar’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.900 TL, ortalama konut fiyatı 325.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 17 yıl.

Anadolu yakasında Kadıköy ilk sırada
Anadolu yakasında ise Kadıköy, Avrupa yakasına yakınlığı, metro ile daha da artan ulaşım kolaylığı ve Acıbadem, Bağdat Caddesi gibi bölgelere yakınlığı nedeniyle gayrimenkul yatırımı açısından Anadolu yakasının en gözde bölgelerinden. Kentsel dönüşüm sebebiyle son dönemde markalı konut projeleriyle de öne çıkan bölgede Endeksa verilerine göre ortalama konut fiyatı 7.500 TL/m2. Bu değerle Kadıköy; Beşiktaş, Sarıyer ve Bakırköy’den sonra konut fiyatlarında İstanbul’un en yüksek ilçesi. Kadıköy’de ortalama kira 2.754 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 31 yıl. Kadıköy’de konut fiyatları son 3 yıldır oldukça fazla arttı. Son 1 yılda ise artan yüksek fiyatlı markalı konut arzı sebebiyle bir durgunluk görülüyor. Konumu itibarıyle bölgede konut fiyatlarının uzun dönemde artmaya devam edeceği öngörülüyor.

Çekmeköy’de ortalama fiyat 2.825 TL/metrekare
Konut projeleri ile öne çıkan Çekmeköy’de konut satış fiyatları ortalama 2.825 TL/m2 ile 4.150 TL/m2 arasında değişiyor. Ortalama konut satış fiyatının 3.000 TL/m2 olduğu ilçede konutların ortalama geri dönüş süreleri 24 yıl. Çekmeköy 3. köprü bağlantı yolları, Üsküdar Çekmeköy metro hattı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi ulaşım projeleriyle gayrimenkul yatırımı açısından Anadolu yakasının en gözde bölgelerinden biri konumunda.

Ataşehir’de fiyat ortalaması 4.725 TL/metrekare
Ataşehir’de ortalama metrekare konut fiyatı 4.725 TL, ortalama kira 1.919 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl. Ataşehir’in gelişimi konut projeleriyle başladı. Özellikle Batı Ataşehir’deki konut projeleri sebebiyle bölgede yüksek değer artışları görüldü. Son dönemde Finans Merkezi inşası ile hem ticari hem konut projelerinde artış oldu.

Ümraniye’de 3.675 TL/metrekare, Sancaktepe’de 2.600 TL/metrekare
İnşası devam eden Finans Merkezi ve Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı sebebiyle Ümraniye’de gayrimenkul fiyatları son 3 yıldır düzenli olarak artıyor. Ümraniye’de ortalama konut fiyatı 3.675 TL/m2, ortalama kira 1.581 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 23 yıl. Finans Merkezi’nin tamamlanması ve bölgeye yakın metro inşası tamamlanınca bölgenin daha fazla değer kazanacağını öngörüyoruz.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolu sebebiyle Sancaktepe’nin de önemi arttı. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Anadolu yakasında iki çıkış noktası arasında yer alan Sancaktepe’de konut ve ticari alanlara olan ilginin artacağı ileri sürülüyor. Sancaktepe’de ortalama konut fiyatı 2.600 TL/m2, ortalama kira 1.393 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 20 yıl.

Sultanbeyli’de 2.600 TL/metrekare, Pendik’te 2.900 TL/metrekare, Kartal’da 3.575 TL/metrekare
Ulaşım kolaylığı nedeniyle son birkaç yılda yıldızı parlayan Sultanbeyli’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.600 TL, ortalama konut fiyatı 295.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 20 yıl. Konut fiyatları 230.000 TL ile 380.000 TL arasında değişiyor.

Villa tipinde konutların yanı sıra orta ve alt gelir grubuna hitap eden konut projeleriyle de öne çıkan Pendik Kurtköy’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.900 TL, ortalama konut fiyatı 325.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 23 yıl.

Kartal ise, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı gibi bölgeye yapılan kamu yatırımları, Kartal-Kadıköy metrosu gibi ulaşım projelerinin tamamlanması ve bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi sebebiyle son 3 yılda en fazla değer artışı görülen bölgelerden biri oldu. Endeksa verilerine göre Kartal’da ortalama konut satış fiyatı 3.575 TL/m2, ortalama kira 1.572 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 23 yıl.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz