4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'da En Yaşlı Binaların Bulunduğu İlçe Belli Oldu

İstanbul’da En Yaşlı Binaların Bulunduğu İlçe Belli Oldu

İstanbul’da en yaşlı ve en genç binaların olduğu ilçeler belli oldu. İstanbul’da en yaşlı binalar 26 yıl ile Fatih’te bulunuyor…

Endeksa İstanbul’daki binaların yaşlarıyla ilgili araştırma yaptı. Endeksa’nın araştırmasına göre İstanbul’da en yaşlı binalar 26 yıl ortalama ile Fatih’te iken, Esenyurt ve Sancaktepe’de konutların yaşları 4 seneye kadar düşüyor.

“İstanbul’da Ortalama Konut Yaşları” başlıklı araştırmada İstanbul’da ortalama konut yaşı 12 olarak tespit edilirken, en yaşlı evlerin olduğu ilçe 26 yıl ile Fatih oldu. Fatih’i 25 yıl ile Adalar, 24 yıl ile Beyoğlu, 21 yıl ile Güngören takip etti.

Bu ilçelerin ardından 20 yıl ile Bakırköy, Beşiktaş ve Kadıköy, 17 yıl ile Üsküdar ve Şişli, 16 yıl ile Bahçelievler, 14 yıl ile Zeytinburnu ve 13 yıl ile Avcılar geliyor.

En genç konutların bulunduğu yerleşim yerlerinin başında ise ortalama 4 yıl ile Esenyurt ve Sancaktepe geldi. Yaş ortalaması Arnavutköy, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Tuzla’da 6 yıla, Eyüp, Başakşehir ve Ümraniye’de 7 yıla, Pendik, Beylikdüzü ve Kağıthane’de 8 yıla, Sultangazi, Küçükçekmece ve Ataşehir’de 9 yıla, Bağcılar, Gaziosmanpaşa ve Çatalca’da 10 yıla, Sarıyer, Büyükçekmece, Esenler, Şile ve Kartal’da 11 yıla çıkıyor. Maltepe, Bayrampaşa, Beykoz ve Silivri’de ise ortalama konut yaşları 12 yıl olarak belirlendi.

Ortalama yaşı en yüksek 1+1 konutlar 27 yıl ile Fatih’te, 25 yıl ile Beyoğlu’nda, 24 yıl ile Adalar’da, 21 yıl ile Bakırköy’de ve 19 yıl ile Güngören’de yer alıyor. En genç 1+1’ler ise 3 yıl ile Sultanbeyli, Tuzla, Esenyurt ve Sancaktepe’de yer alırken, bu rakam Beylikdüzü’nde 4 seneye çıkıyor.

En yaşlı 2+1 daireler 27 yıl ile Fatih’te bulunurken, onu 25 yıl ile Bakırköy, 24 yıl ile Adalar, 23 yıl ile Beyoğlu ve 22 yıl ile Güngören takip ediyor. Ortalama yaşı en düşük 2+1 daireler ise 4 yıl ile Esenyurt ve Sancaktepe’de, 5 yıl ile Beylikdüzü ve Çekmeköy’de bulunuyor.

Fatih, Adalar ve Beyoğlu ortalama yaşı en yüksek 3+1 dairelere ev sahipliği yaparken, bu rakam Güngören ve Beşiktaş’ta 23 seneye geriliyor. En genç 3+1 daireler ise 5 yıl ile Sancaktepe’de, 6 yıl ile Esenyurt ve Sultanbeyli’de, 7 yıl ile Çekmeköy ve Tuzla’da yer alıyor.

Ortalama yaşı en yüksek 4+1 dairelerin 26 ile Adalar’da olduğu görülürken, onu 23 yıl ile Fatih ve Beyoğlu, 20 yıl ile Şişli ve 17 yıl ile Beşiktaş takip ediyor. Ortalama yaşı en düşük 4+1 daireler ise 4 yıl ile Sancaktepe”de, 5 yıl ile Sultanbeyli, Arnavutköy ve Kağıthane’de, 6 yıl ile Çekmeköy’de bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz