28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaGündem Haberleriİslami Mortgage Geliyor

İslami Mortgage Geliyor

İslami  mortgage için Türkiye Varlık Fonu ile İslam Kalkınma Bankası’nın arasında anlaşma imzalandı ve çalışmalara başlandı…

Türkiye Varlık Fonu ile İslam Kalkınma Bankasının Özel Sektör Kurumu (ICD) Türkiye’de ‘İslami mortgage’ geliştirme üzerinde çalışmalara başladı. Bu kapsamda Türkiye Varlık Fonu ile ICD arasında çerçeve anlaşması imzalandı.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan, “ICD ile çerçeve anlaşması imzaladık. Faizsiz bir enstrüman olacak. İlk defa İslami mortgage olacak. Bunun büyük talep göreceğini düşünüyoruz. Çalışmaları 3 ay içerisinde kuruluş aşamalarını tamamlamak istiyoruz ve 1 yıl içerisinde de faaliyete geçmeyi arzu ediyoruz. Anlaşma çerçevesinde katılım mortgage şirketi kurup ev sahibi olmak isteyenlere uzun vadeli faizsiz kredi sağlamayı planlıyoruz. Burada türev enstrümanlar da söz konusu” diye konuştu.

“Varlık Fonu Türkiye’ye giriş kapısı olacak”

Dünyanın çeşitli ülke fonlarından ve varlık yönetimi şirketlerinden çalışma öneri ve teklifleri geldiğini ifade eden Bostan, “TVF’nin Türkiye’ye giriş kapısı, platformu olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda büyük ilgi görüyoruz” dedi.

Bostan, danışma kurulunda isimlerin belli olmadığını belirterek, TVF’nin yönetim ilkelerinin profesyonel yönetim, şeffaflık, risk getiri beklentisinin karşılanması olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz