8 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriIsı Sayaçlarınızın Periyodik Bakımını Unutmayın

Isı Sayaçlarınızın Periyodik Bakımını Unutmayın

Isı Sayaçları Muayene Yönetmeliği kapsamında; damga süresi dolan ısı sayaçlarının periyodik muayene başvurusunun 1 Ocak 2022 tarihinden 28 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekiyor. Isı sayaçlarının muayene ve bakım işlemlerini uçtan uca yöneten Apsiyon, toplu yaşam alanlarını oluşabilecek cezai işlemlerden de kurtarıyor.

Bina yönetim kurulları ile yöneticilerinin sorumluluğundaki ısı sayaçları muayenelerinin her 5 yılda bir zorunlu olarak yaptırılması gerekiyor. İlk satın alındığı, ilk takıldığı, daha önce muayene edildiği yılı da kapsadığı için 2017 yılı üretimi, muayenesi ve damgalaması olan sayaçların kullanım yılı 2021 yılı sonunda doluyor. Periyodik muayene süresi dolan ısı sayaçları için müteakip yılın 1 Ocak tarihinden itibaren 28 Şubat 2022 mesai saati bitimine kadar servislere başvurulması gerekiyor. Ayrıca, 31 Aralık 2022’nin sonuna kadar periyodik muayenelerinin yaptırılması zorunlu oluyor. Başvuru süresi dışında, yıl içinde periyodik muayene başvurusu yapmak ise mümkün olmuyor. Toplu yaşam alanlarını dijitalleştiren Apsiyon, Yetkili Sayaç Okuma Belgesi’yle hem sayaç okuma işlemlerini online ve otomatik olarak gerçekleştiriyor hem de bakım ve muayene süreçlerini yönetiyor.

13 bin 375 TL’ye kadar para cezası
Muayene işlemleri için zamanında başvuruda bulunmayan veya başvuruda bulunduğu halde muayenesini yaptırmayan sırasıyla bina yönetim kurulu, bina yöneticisi, bina sahibi, bağımsız bölüm kullanıcıları kabahatin haksızlık içeriği ile kusuru ve ekonomik durumu birlikte göz önünde bulundurulmak sureti ile 2021 yılı için belirlenmiş olan 669 TL’den 13 bin 375 TL’ye kadar idari para cezası ve ölçü aletlerine el konulması gibi idari yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.

Apsiyon Sayaç Muayene Hizmetleri tüm süreçleri yürütüyor
Sayaçların sökülmesi, muayenesi, tamiri, bakımı, pil değişimi, ayarlanması, damgalanması, tekrar takılması ve devreye alınması gibi tüm süreçleri kapsayan Apsiyon Sayaç Muayene Hizmetleri, detaylı keşifler yapılarak ihtiyaçların analiz edilmesiyle başlıyor. Apsiyon, muayene ve bakım hizmetlerinin yanı sıra sayaç tüketim değerlerini günlük olarak otomatik okuyup faturalandırıyor. Kullanıcılar isterse sayaç tüketim değerlerini online olarak görüntüleyebiliyor. Raporlama, tüketim paylaşımı, SMS ve e-posta bildirimleri gibi iş süreçlerini online hale getirerek, zamanın doğru ve etkin yönetilmesine de yardımcı oluyor. Apsiyon, verileri bulut tabanlı sistemde yedekliyor, koruyor ve ihtiyaç olduğu anda raporlanmasını sağlıyor.

”Hizmet verdiğimiz alanları cezai işlemlerden kurtarıyoruz”
Apsiyon Satış ve Pazarlama Direktörü Ersin KAZANÇ; sayaç okuma, muayene hizmetleri ve tüm bu süreçlerin yönetimi konusunda yoğun talep aldıklarını ve bu doğrultuda 2021 yılının başında hizmete başladıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; Hizmet verdiğimiz toplu yaşam alanlarının yöneticilerinden muayene ve bakım işlemlerinin gerçekleştirilmesi yönünde aldığımız talepler bu hizmeti de portföyümüze eklememizi sağladı. Kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırmak için gerçekleştirdiğimiz muayene hizmetlerimiz ile ısı sayaçlarının muayene ve bakım işlemlerini uçtan uca yönetiyoruz. Böylece hizmet verdiğimiz alanları oluşabilecek cezai işlemlerden kurtarıyoruz. Ayrıca sayaç okuma hizmetimizle sayaçların online olarak okunmasını ve paylaşımlarının doğru yapılmasını sağlıyoruz. Böylece fiziksel okumalardan kaynaklanan yanlış fatura kesilmesinin de önüne geçiyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz