19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİnanç Kabadayı’dan Yabancıya KDV’siz Konut Satışı Açıklaması

İnanç Kabadayı’dan Yabancıya KDV’siz Konut Satışı Açıklaması

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yabancıya konut ve işyeri satışında KDV alınmamasına ilişkin açıklamada bulundu…

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yabancılara konut ve işyeri satışında KDV alınmayacağını açıkladı. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı ise konuyla ilgili görüşlerini bildirdi.

Bakan Ağbal’ın açıklamasının ülke ekonomisine döviz kazandırmak için çok ciddi bir adım olduğunu söyleyen Kabadayı, “Sektör olarak uzun zamandır talep ettiğimiz konularda hükümetimizin aldığı bu önemli kararlar, sadece gayrimenkul sektörüne değil, 200 üzerindeki alt ve yan sektörlerle birlikte ülke ekonomisine kazandırmaktadır. Yabancıya konut satışının toplam satış içindeki payı sadece yüzde 1,5 seviyelerinde. Daha önce de belirttiğimiz gibi yabancıya konut satışında yıllık asgari 10 milyar dolarlık bir nakit girişi hedefi koymamız lazım. 1 milyon dolar üzerinde gayrimenkul alanlara vatandaşlık hakkı düzenlemesinden sonra KDV düzenlemesinin de gelmesi satışları ciddi şekilde arttıracaktır” dedi.

Yabancıya gayrimenkul satışının mutlaka ihracat süreci olarak düşünülerek döviz kazandırıcı işlem statüsünde olması gerektiğini belirten Kabadayı, “Yurt dışı pazarlama çalışmalarında geliştirici markalara teşvik verilmesi de ülke tanıtımı için oldukça önemli ve gündeme alınmalı diye düşünüyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz