28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem Haberleriİmara kamu yararı ayarı

İmara kamu yararı ayarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçime ilişkin açıkladığı 11 maddelik manifesto kapsamında yasal düzenleme gerektiren konular için hazırlıklar başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan manifestoda imar ve kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların sinyali verildi. Bu adımların atılması için gerekli yasal düzenlemeleri için hazırlıklar başladığı belirtildi. Bu çerçevede İmar Kanunu, Kentsel Dönüşüm Yasası başta olmak üzere ikincil mevzuat dahil gözden geçirilecek.

KAMU YARARI GÖZETİLECEK
Yasal düzenleme kapsamında, adalet ve hakkaniyet duygusunu zedeleyen şehir planlarının önüne geçilecek. Parsel bazlı yoğunluk artışlarının önüne geçilmesi, kamu yararı gözetmeyen parsel bazlı alan değişikliklerine izin verilmemesi için çalışma yapılacak.

İZLEME DAHA ETKİN HALE GETİRİLECEK
Yapılaşma ve imar durumu değişikliklerinin şeffaflaşması da sağlanacak. Daha önce belediyenin imar dairesinde askıya çıkarılan değişiklikler, muhtarlıklarda, ilan tabelalarında ve plan değişikliği yapılan arsa üzerinde halkla paylaşılacak. İzleme ve değerlendirmeyi daha etkin hale getirecek önlemler de alınacak. Kentsel dönüşümde, gayrimenkul odaklı ve emsal artışına dayalı bir yaklaşımdan kurtulması da sağlanacak. Yatay şehirleşme kapsamında ise her şehirde pilot uygulamalar başlayacak. Sonrasında ise yatay şehirleşme modeli ülke genelinde yaygınlaşacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz