26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİlk Evim Konut kredisi başvurusu ne zaman? Başvuru şartları neler?

İlk Evim Konut kredisi başvurusu ne zaman? Başvuru şartları neler?

İlk evini alacakların merakla beklediği ‘İlk Evim Konut kredisi’ ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. 1.20 oranında düşük faizli kredi ile ev sahibi olma imkanı sunan kampanyaya başvuru şartları araştırılıyor. Peki ilk evim konut kredisi başvurusu nereden nasıl yapılır?

İlk Evim Konut kredisi kampanyasına başvuruda bulunmak isteyenler detayları merak ediyor. Başvurular nereden olacak? Başvuru için kriterler neler? Başvuruda yaş şartı var mı? Kredinin ödemeleri ne şekilde olacak? İşte İlk evim konut kredisi başvurusuna dair merak edilenler…

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından düzenlemenin TBMM gündemine gelmesi bekleniyor.

Dar gelirlinin konut alımını destekleyecek İlk Evim kampanyası ile ilgili başvuru detayları henüz netleşmedi.

İLK EVİM KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Krediden hiç evi olmayan kişiler yararlanabilecek.

Daha önceki kampanyalarda, taşınmazı alacağı şehirde son 1 yılda konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının %50’den fazla olmaması gibi kriterler uygulanabilir.

Özellikle ilk kez ev alacaklar için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir. Satın alınan konutta belli bir süre oturma şartı da farklı bir düzenleme olarak karşımıza çıkabilir.

İLK EVİM KONUT KREDİSİ VADE NE KADAR OLACAK?
Daha önceki gerçekleştirilen kampanyalar göz önüne alındığında kredi vadesinin 15 yıl olması bekleniyor.

İlk kez ev alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanı sunulabilir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz