16 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriHalk GYO’dan 2017'nin İlk Çeyreğinde 11 Milyon TL Net Kar

Halk GYO’dan 2017’nin İlk Çeyreğinde 11 Milyon TL Net Kar

Halk GYO 2017 yılının ilk çeyreğinde 21,6 milyon TL hasılat ve 11 milyon TL net kar elde etti. Şirket İstanbul ve Erzurum’daki projelerin inşaatlarına ve satışlarına tüm hızıyla devam ediyor…

Halk GYO 2017 yılının ilk çeyreğinde 11 milyon TL net kar elde etti. Özkaynaklarını 1 milyar 641 milyon TL’ye taşıyan Halk GYO’nun toplam aktifleri ise 1 milyar 889 milyon TL’ye yükseldi.

İlk çeyrekte toplam 21,6 milyon TL hasılat yapan Halk GYO konut satış, ofis kira ve finansal gelirleri toplamını 2016’nın ilk çeyreğine göre yüzde 12.5 arttırdı. 2017’nin ilk çeyreğini hedefleri doğrultusunda kapatan Halk GYO “doğru lokasyonda doğru proje” anlayışıyla gayrimenkul sektöründe projelerine devam ediyor.

Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, “Halk GYO olarak, faaliyetlerimize başladığımız 2010 yılından bugüne portföy büyüklüğünü 4 kat artırdık ve portföyümüzü yeni projeler ile çeşitlendirdik. Sektörün önde gelen bir oyuncusu olarak, imza attığımız işlerle ekonomiye değer katmaya çalışıyoruz. Yılın ilk çeyreğini planlamalarımız doğrultusunda kapattık. Gayrimenkul sektörünün 2017 yılında da ekonomik büyümenin temel faaliyet alanlarından biri olacağına inanıyoruz”

Yetgin, tamamlandığında, şirketi büyüklük ve karlılık açısından bir üst kademeye taşıyacak Halk GYO IFM Kuleleri’nin inşasını, hızla tamamlamanın en büyük öncelikleri olduğunu vurguladı. Halk GYO proje kapsamındaki 34 ve 46 katlı iki ofis kulesi ve 8’er katlı üç ticari binasının inşası hızla devam ediyor.

Ayrıca Sancaktepe’de yer alan Bizitepe Aydos ve Erzurum’da yer alan Şehristan Konutları projelerinde inşaat ve satışlarda sürüyor. Halk GYO’nın inşaaylarını tamamladığı Panorama Plus ile Referans Bakırköy projelerinde de sınırlı sayıda kalan bağımsız bölümlerin satışları devam ediyor.

Park Dedeman Levent Otel binasını Dedeman Group International’a kiralayan Halk GYO, portföyüne ikinci bir otel projesi daha eklemeye hazırlanıyor. Halk GYO’nun, ofis ve banka şubesi olarak kullanılan Salıpazarı Binasının otele dönüşüm süreci devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz