4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiğerEmlak KonutEmlak Konut'tan 1.3 Milyon Metrekarelik 5 İhale

Emlak Konut’tan 1.3 Milyon Metrekarelik 5 İhale

Emlak Konut toplam 1.3 milyon metrekarelik  5 dev projeyi Haziran ve Temmuz aylarında ihaleye çıkarıyor. Projeler arasında Galatasaray’ın Riva arazisi projesi de bulunuyor…

2017 yılının ilk çeyreğinde satış rekorları kıran Emlak Konut GYO Haziran ve Temmuz aylarında ihale edeceği 5 dev proje için kolları sıvadı. Emlak Konut toplam 1 milyon 327 bin metrekareyi kapsayan İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla ve 2 Etap şeklinde İzmir Alsancak’taki projeleri ihaleye çıkarıyor.

Haziran ve Temmuz aylarında çıkılacak dev ihalelerle ilgili bilgi veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: “2017 planlarımızı açıklarken bu yıl için 1.5 milyar TL’lik arsayı ihale edeceğimizi ve bu ihaleler neticesinde 10 milyar TL’lik iş yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde toplam büyüklüğü 1.3 milyon metrekareyi bulan çok değerli 5 projenin ihalesi ile bu hedefimizin önemli bir bölümünü gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca yine yaz döneminde bu projelere ek olarak Şişli Teşvikiye ve Küçükçekmece Halkalı da bulunan 2 proje için de ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Amacımız Emlak Konut olarak sadece konut yapmanın ötesinde Türkiye’de daha iyi koşullarda insanların hayat süreceği sosyal yaşam standartlarını arttıran daha sağlıklı ve güvenli alanlar oluşturan projeleri gerçekleştirmek sürdürülebilir gelecekler inşa etmek” dedi.

Riva’da EKO-KÖY Projesi
Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 29 Haziran 2016’da imzalanan protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon 76 bin 20 metrekarelik arazisi için ihale başvuruları 12 Mayıs 2017’de başlıyor. Projenin ihalesi ise 8 Haziran 2017 Perşembe günü yapılacak. Ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan EKO-KÖY projesi doğal yaşam alanları sunuyor. Toplamda 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide ayrıca 206 bin 497 metrekarelik özel orman alanı da bulunuyor.

İzmir’in incisi Alsancak’ta Emlak Konut İmzası
Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje hayata geçiriliyor. 2 etap halinde ihaleye çıkılacak projenin ilk ihale başvuruları 15 Mayıs’ta başlayacak ve ihalesi 12 Haziran’da yapılacak. Başvuruları 16 Mayıs’ta başlayacak ikinci etabın ihalesi ise 14 Haziran’da gerçekleşecek. Turizm, konut, ticaret ve kültür odaklı 2 etaptan oluşacak projenin İzmir’in ekonomik dinamiklerine, turizm potansiyeline ve kültürel faaliyetlerine önemli katkı sağlamasını hedefleniyor.

Zeytinburnu’na En Büyük Bölge Parkı
İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz bölgesinde 96 bin 968 metrekare büyüklükteki arsanın ihalesi 6 Haziran 2017’de gerçekleşecek. E-5 ve Kennedy Caddesi arasında kalan ve Avrasya Tüneli’ne yakın bir bölgede yer alan arazideki projede turizm, ticari ünite, konut ve kamunun kullanımına açık park alanları bulunacak.

Tuzla İçmeler Başvuruları 17 Mayıs’ta
Tuzla-İçmeler’de 10 bin 998 metrekare alan üzerinde yaşama geçirilecek olan proje için ihale başvuruları 17 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak. E-5 üzerinde Tuzla Devlet Hastanesi ve Tuzla Belediye ile komşu olan arazide ticari ünite, turizm ve konut alanları inşa edilecek. Proje marmaray istasyonu, E-5 ve Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısına yakınlığı ile dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz