25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriGS Riva Düşler Vadisi projesinde satışlar başladı! 1 milyon 69 bin TL'ye!

GS Riva Düşler Vadisi projesinde satışlar başladı! 1 milyon 69 bin TL’ye!

Galatasaray’ın uzun zamandır gündemden düşürmediği Riva projesinde satışlar başladı…

Uzun yıllardır gündemde olan Galatasaray’ın Riva arazisinin hikayesinin sonuna gelindi. Bugün yapılan basın toplantısı ile projenin tüm detayları açıklandı. Geçtiğimiz yıl Emlak Konut ihalesini kazanan Yılmaz İnşaat riva’da proje için düğmeye bastı.

1970 senesinden beri altyapı taahhüt ve üstyapı işlerinden faliyet gösteren bir firma olan Yılmaz inşaat Emlak Konut Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı güvencesi ile üretilecek proje örnek teşkil edeceğini belirten Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz projenin detaylarını açıkladı. Projenin içinde çinde ilköğretim oklulu, ortaokul ve cami de bulunacak. İçinde treaking alanları ve macera park alanları bulunacak olan projenin içinde gölet de bulunuyor.

1 milyon 69 bin TL’den başlayan fiyatlarla!

1 milyon 69 bin TL’başlayan fiyatlarla satışa çıkan proje Riva’da hayata geçiriliyor.

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş de arazinin ihalesi ile ilgili bilgileri açıkladı.

‘Galatasaray hiç bir zaman beleşe para kazanmadı’

Galatasaray Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Cengiz de Riva’yı çok sevdiğini belirterek Türkiye’de ilk defa bir spor kulübünün bu tarz bir yatırım yaptığını belirtiyor. Cengiz şu açıklamaları yaptı; ‘GS Spor Kulübü kendisinni haketmediği bir malı üstlenmemiştir. Nasıl ki Mecidiyeköy’de Ali Samiyen Stadı arazisinde devlete milyarlarca lira para kazandırdı yine aynısını yapacağız. Galatasaray hiç bir zaman beleşe para kazanmadı. Biz bize emanet edilen Galatasaray’ın bütün menkullerini en mantıklı şekilde değerlendirme durumundayız. Burası çok değerli bir arazi İstanbul’un incilerinden bir tanesi.Bu arzinin içinde hedeflerimizden birisi de burada Galatasaray İlkokulu’nun olmasını arzu ediyoruz. Galatasaray bildiğiniz gibi 13 branşta hizmet eden bir kulüp. Biz kulüp olarak yeniden yapılanma içindeyiz.’

1 aydır ön talep toplanıyor

1 aydır ön talep toplanan projede 2 bin 500 – 3 bin civarında ön talep toplandı. Sözleşme aşamasına gelen 40 civarı satışımız var ama esas bu haftadan sonra başlıyoruz.

Proje 4 etaptan oluşuyor. 1 etap 3 sene içinde teslim edilecek. Daha sonra da 1’er sene arayla etap etap devam edeceğiz. Projenin toplam bitim süresi 6 sene ancak

GS Riva Düşler Vadisi fiyatları!

2+1 villalardan 6+1’e kadar villa seçeneği bulunuyor. 1 milyon 69 bin liradan başlayıp 5 milyon liraya kadar yükseliyor.

İhale süreci nasıl gelişti?

Geçtiğimiz yıl Galatasaray Spor Kulübü’nün İstanbul Riva’daki arsası için Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ İş Ortaklığı belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamayınca ihale en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye verilmişti.

İhaleyi alan firma değişince kulübün ve Emlak Konut’un da gelir beklentisi düştü. İlk ihaleye göre 3.1 milyar lira değerinde proje yapılacak ve şirket payı olarak GS nin Riva arsası el değiştirdi.

Yüzde 38’e denk gelen 1 milyar 178 milyon lira kulüp ve Emlak Konut kasasına girecekti. GS yüzde 80’e denk gelen 942 milyon 400 bin lira gelir sağlarken kalan 235 milyon 600 bin lira Emlak Konut’un olacaktı.

İhale en yüksek teklif veren ikinci firmaya geçince şirket payı yüzde 38’den yüzde 25’e düştü. Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyon liralık proje yaparken şirket payı için 952 milyon lira taahhüt etmişti.

Bu durumda gelirin yüzde 80’ine denk gelen 761.6 milyon lira kulübün olacak. Yani Galatasaray’a verilen gelir taahhütü 180 milyon 800 bin lira düşmüş olacak. İhalede yeni tabloya göre de Emlak Konut payı 190 milyon 400 bin lira olacak.

Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor.

1.5 milyar lira gelir bekleniyor

Dursun Özbek Riva ve Florya’dan 1.5 milyar lira gelir beklediğini söylemişti.

Özbek geçtiğimzi Ocak ayında Riva ve Florya arazileri için şu açıklamayı yapmıştı; “Galatasaray Sportif AŞ kar etmeli. Mayıs ayında beklediğimiz başarılara ulaşabilmesi için yeni kaynaklar ortaya çıkarmamız lazım. Bunun için de mevcut yönetimin kısa süresi olmaması lazım. Finansal yapımız, yaptığımız projeler çerçevesinde iyileşmeler gösteriyor. Biz 216 milyon dolar devraldık ve şu anda 179 milyon dolara indi. Borç alacak farkımız da 327’den 270 milyon dolara inmiştir. Bunların ışığında, bizim finansal yapıyı sürdürülebilir hale getirmek için desteğe ihtiyacımız var. Bunun için de süre lazım. Ben sizden projeler için yetki alırken, Riva ve Florya’dan 1,5 milyar lira elde edeceğimizi söyledim. Şu anda bu rakamı da geçeceğiz. Zihinleri bulandırmak için araziler satıldı deniyor. Hasılat paylaşımı sözleşmesinin detayları var her yerde. Florya’da daha ihaleye dahi çıkmadık. Bu projeler için zamana ihtiyacımız var.”

Daha önceden de Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz; “Proje içindeki park ve özel orman alanı ile birlikte 1.150 dönüm üzerinde geliştirdiğimiz; Düşler Vadisi Riva – İstanbul projemizin içinde doğal sular akıyor. Bu doğal su alanlarını projeyle bütünleştiriyor ve arazinin en alt kotunda da bir göl planlıyoruz. Arazideki doğal sular, o gölete akacak. Projeyi geliştirirken doğayla iç içe bir konseptte ve yatay bir düzlemde olmasına büyük özen gösterdik. Mimarisinden donatılarına, en ince ayrıntısına kadar hassasiyetle geliştirdiğimiz projemizin konseptini kapsayacak bir isim belirledik. “Düşler Vadisi” Riva – İstanbul ismiyle lanse edeceğimiz projemizde ön talep toplama dönemini de başlattık.” açıklamasını yapmıştı.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz