18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriGeleceğin Konut Tasarımı Mercek Altına Alındı

Geleceğin Konut Tasarımı Mercek Altına Alındı

Özyeğin Üniversitesi’nde Modelpan işbirliğinde gerçekleştirilen konferansta geleceğin konut tasarımı mercek altına alındı…

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Modelpan’ın 24-26 Nisan 2017 tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirdiği konferansa McGill Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Avi Friedman geldi.

World Habitat Ödülü’nün de sahibi olan McGill Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Avi Friedman, “Sınırlandırılmış Kutular Dışında Konut Fikirleri; Büyüme ve Değişim için Tasarım” konulu bir workshop gerçekleştirdi. Ayrıca Bomontiada – ATÖLYE’de workshop ile aynı başlıklı bir de konferans yapıldı. Prof. Friedman, konut tasarımıyla ilgili dünyadaki en yenilikçi fikirleri ve gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu, esnek planlanmış konutlar konusunda çok önemli bir akademisyen ve araştırmacıyı ağırladıklarını belirterek, “Prof. Friedman’ ın esnek, adapte edilebilir konut araştırmalarında elde ettiği sonuçları öğrenciler, mimarlar ve akademisyenler paylaşması, yapı sektörünün büyüme ve gelişmede öncü olduğu ülkemiz açısından çok önemli bir etkinlik ve kazanım olmuştur. Üniversitemiz ve fakültemizin uluslararası düzeyde işbirlikleri ile sektörün AR-GE öncülerinin araştırmalarının sonuçlarını izleme ve tartışma olanakları, yapı sektöründeki tüm paydaşların ufkunu açarak, ülkemizin yapı sektöründeki AR-GE etkinliklerine de hız kazandıracaktır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz