18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriGalataport Projesinin Akıbetini Kurul Belirleyecek

Galataport Projesinin Akıbetini Kurul Belirleyecek

Geçtiğimiz günlerde inşaatı mühürlenen Galataport projesinin akıbetine Koruma Kurulu karar verecek…

Karaköy Salıpazarı Kruvaziyer Limanı 2013 yılında Doğuş Holding’e 702 milyon TL’ye satılmış, 2015 yılında ise şirket burada Galataport projesine başlamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Galataport projesinin inşaatı durduracak bir adım attı. Koruma Kurulu, Galataport projesi kapsamında tescilli kültür varlığı Paket Postanesi’ni restorasyon projesine aykırı bir şekilde yıkan yetkililer hakkında yasal işlem başlatılmasına karar verdi.

2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, projeyle ilgili suç duyurusunda bulunmasının ardından İBB inşaatı ve tadilat tutanağını önceki gün mühürledi. Kurul, yerinde yaptığı incelemede, Karaköy Yolcu Salonu’nun restorasyon projesi kapsamında bazı kısımlarının sökülmesi gerekirken iş makineleriyle yıkıldığını tespit etti. Koruma Kurulu ayrıca Paket Postanesi’yle ilgili hazırlanan yeni restorasyon projesinin de uygunn olmadığına karar verdi.

Proje sahiplerinden ve Beyoğlu Belediyesi’nden bir açıklama gelmezken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Projede uyumsuzluk var, kurul bakıyor kararı onlar verecek” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz