29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleri'Gayrimenkul sektörü en güvenli liman'

‘Gayrimenkul sektörü en güvenli liman’

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2016 Aralık için konut satış istatistiklerini açıkladı. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Dumankaya ‘Gayrimenkul sektörü en güvenli liman’ dedi…

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2016 Aralık için konut satış istatistiklerini açıkladı. Verilere göre 2016 yılında 1 milyon 341 bin 453 konut el değiştirdi. Yani konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 4 artış gösterdi. Konut sektörü temsilcileri de bir bir konuyu değerlendirmeye koyuldu. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Dumankaya, en zorlu ekonomik koşullarda bile gayrimenkul sektörünün en güvenli liman olduğunu ve 2016 yılında bunun tekrar kanıtlandığını dige getirdi.

Ali Dumankaya, “Bizim için sürpriz olmadı. 1.3 milyonun üzerinde konut satıldı. 2016 yılı Ağustos ayında sektörün gerçekleştirdiği faiz indirimi kampanyaları satışların artmasında önemli rol oynadı. 1. el konut satışlarında artış ve ipotekli satışların artması önemli. Bu da bize faiz oranı düşünce konut satışının arttığını gösteriyor, faiz oranları aşağı çekilirse 2017’de rekor yılı olur” dedi.

Dumankaya, “Kamunun da sektöre vereceği destekle 2017 yılında lokomotifi gayrimenkul sektörü olacak. Yabancılara verilen vatandaşlık hakkı ve oturum izni de sektörün daha ileri gitmesini sağlayacak. Yurt dışı tanıtım atakları ile yabancı konut satışında da iyi bir yıl geçireceğimize inanıyorum. 2017 yılında sektörün hedefi. 1.5 milyon adet konut satmak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz