26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriFilli Boya ‘Turkuaz Koleksiyonu’ Projesine 2. Ödül Altın Pusula’dan Geldi!

Filli Boya ‘Turkuaz Koleksiyonu’ Projesine 2. Ödül Altın Pusula’dan Geldi!

Filli Boya’nın kültürel mirasımız Turkuaz rengine sahip çıkmak, Turkuaz’ın öneminin tüm dünyada hak ettiği yeri edinmesini sağlamak amacıyla Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Gül İrepoğlu ile birlikte hazırladığı, Turkuaz üzerine yazılmış ilk ve en kapsamlı kitap olan ‘Turkuaz Gökyüzünün Ve Yeryüzünün Mirası’ ve kitaptan ilham alınarak oluşturulan Turkuaz Renk koleksiyonuna ikinci ödül geldi.

Filli Boya’nın Türkler ile bütünleşen Turkuaz rengini ve hikâyesini tüm dünyaya tanıtmak üzere oluşturduğu Turkuaz koleksiyonu ve Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Gül İrepoğlu ile birlikte hazırladığı Turkuaz üzerine yazılmış ilk ve en kapsamlı kitabı ‘’Turkuaz Gökyüzünün Ve Yeryüzünün Mirası’’na ödüller gelmeye devam ediyor.

Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan Turkuaz tutkusunu geniş kitlelerle buluşturmak hedefiyle hayat bulan Filli Boya Turkuaz Renk Koleksiyonu ve kitabı başarısını ödüllerle taçlandırıyor. Projeye “PRİDA İletişim Ödülleri”nde aldığı ödülden sonra ikinci ödülü Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından “İyiliğin İletişimi, İletişimin İyiliği” temasıyla bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nden geldi. Filli Boya, törende Kültür-Sanat kategorisinde ödülü kucakladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz