27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriFeyzullah Yetgin: Marka şehirler stratejimiz olmalı!

Feyzullah Yetgin: Marka şehirler stratejimiz olmalı!

Gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından GYODER bugün 16. Gayrimenkul zirvesini gerçekleştiriyor. Zirvenin açılış konuşmasını dernek başkanı Feyzullah Yetgin yaptı. İşte Yetgin’in konuşmasından satır başlıkları…

GYODER’in in 16.sını düzenlediği gayrimenkul zirvesin bugün gerçekleştirildi. Sektörün en büyük buluşma noktası haline gelen gayrimenkul zirvesi bugün geniş perspektifli bir buluşmaya imza atıyor. Gayrimenkul alanında en çok merak edilen konuların irdelendiği toplantının açılış konuşmasını GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin gerçekleştirdi.

‘GYODER raporu sektörün veri tabanını oluşturuyor’

Sektördeki değişimin mimarı olmaya devam ettiklerini belirten Yetgin ‘300’e yakın üyeden oluşan güçlü bir yapısı olan GYODER sektör ilişkilerini geliştirmek en önemli amacımız. GYODER gösterge raporumuz sektör için çok önemli bir veritabanı oluşturuyor. Gayrimenkul sektörünün artık çok önem verilen bir sektör haline geldiğini görüyoruz’ dedi.

Markalı konut projelerinin sektörün neresinde olduğunu irdeleyeceklerini belirten Yetgin zirvede bir çok önemli konunun irdeleneceğni dile getirdi.

‘Yatırımcı gayrimenkul sektörüne yöneldi’

Yetgin ‘Gayrimenkul lokomotif sektörlerden biri olmaya devam ediyor. Tapu harcı, KDV gbi teşvikler sektörü hareketlendirdi. Bu teşvikler 2017 yılında konut satışlarını arttırdı. Yerli ve yabancı yatırımcıların gayrimenkul sektörüne yöneltti. Yapılar kampanyalarla birlikte hepbirlikte elimizden geldiğince sektöre destek verdik. Yapılan her yeni kampanyanın bir önceki kampanyayı geçmesi yaptığımız güç birliğinin ne kadar doğru olduğunu gösterdi’ dedi.

‘Konut kredisi faizleri normal seviyeleri çekilmeli’

Konut kredisi faiz oranalrının gayrimenkul sektöründe çok önemli olduğunu dile getiren Yetgin ‘Konut kredisi faiz oranları çok önemli. Gayrimenkul sektörü olarak yükselen konut kredisi faizlerinden etkileniyoruz. Dönem bazlı durgunluğa neden olan faiz oranlarının normal oranlara çekilmesi gerekiyor’ dedi.

‘Marka şehir stratejimiz olmalı’

Türkiye gayrimenkul sektörünün dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Yetgin ‘Gayrimenkul sektörü Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacak en önemli sektör. Marka şehir stratejilerimiz olmalı. Bizler yatırımcı olarak projelerimizi çok doğru anlatmamız gerekiyor’ açıklamasını yaptı.

‘Ürün ve finansman çeşitliliği gerekli’

Gayrimenkulse en önemli şeyin finansman çeşitliliği olduğunu vurgulayan Yetgin konuyla ilgili ‘Sermaye piyasasında yeni bir finansal kaynak olarak fonların Türkiye’ye gelmesini sağlamalıyız. Gayrimenkul finansmanında çeşitlendirmeyi bir an önce hayata geçirmeliyiz’ açıklamasını yaptı.

‘Gayrimenkul rant kapısı değil’

Gayrimenkul sektörünün iyi analiz edilmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Yetgin gayrimenkul sektörünün bir rant kapısı olmadığını söyledi. Sektörü çok daha güçlü bir seviyeye taşımayı hedeflediklerini belirten Yetgin sektöre öncülük etmeye devam edeceklerini belirtti.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz