30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriEmlak Konut 240 ay vade kampanyasının tüm detayları!

Emlak Konut 240 ay vade kampanyasının tüm detayları!

Türkiye’nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak Emlak Konut yeni bir kampanya başlattı. İşte Emlak Konut 240 ay vade kampanyası tüm detayları…

15 Temmuz’dan sonra konut sektöründeki seferberlik devam ediyor. Geçtiğimiz hafta basına sızan bilgilerle Emlak Konut’un 240 ay vadeli konut kampanyası yapacağını duymuştuk. Emlak Konut bugün Ataşehir’de yer alan merkez binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Keleş ve kampanyada yer alan 9 bankanın yöneticileri katıldı.

Emlak Konut GYO bünyesindeki 30 projedeki 15 bin konut için bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 20 yılda yüzde 0,79 vade farkı, 10 yılda yüzde 0,45 vade farkı, 5 yıla ‘0’ vade farkı ve sadece yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olunabilecek.

Konut ve bankacılık sektörlerinin ele ele verdiği bu kampanyada daha fazla orta gelirli vatandaşın konut sahibi olması hedefleniyor.

‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz’ kampanyası büyük ses getirmişti
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum; ‘Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz bütün projelerde vatandaşlarımızın Emlak Konut’a olan ilgisini ve güvenini daima hissettik geçen yıl Ağustos ayında başlattığımız kampanya ile sektöre büyük katkı ve ivme getirdik. “Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz” kampanyamız ile sektörde oluşturduğumuz güçlü sesi ve vurguyu yineleyerek aynı hareketi bugün de sürdürmek istiyoruz. Şimdi aynı azimle, inançla ve vatandaşlarımızdan gelen ilgi ve güven doğrultusunda sektörde yeni bir seferberlik başlatmak istiyoruz. İnşaat sektörünün en büyük ve en deneyimli müteahhitleriyle ve en büyük bankalarıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda, ülkemiz ve sektör için büyük bir işbirliğiyle beraber çalışacağız. Bu kampanyamızın konut sektörünün ve bankacılık sektörünün el ele verdiği en güzel örneklerden biri olacağından eminiz. Ülkemizin büyük firmalarının ve bankalarının büyük bir işbirliği ile güçlü bir Türkiye için kolektif çalışmalarını görmek bizi ayrıca çok memnun ediyor’ dedi.

‘Sektörün önü açılacak’
Kurum yaptığı konuşmada bu kampanya ile birlikte konut sektörünün de önünün açılacağını ve bunun bir fedakarlık olduğunu bildirdi. Kurum ‘Bu fedakarlığı başta biz olmak üzere herkes yapacak. Bankalar da yapacak, arsa sahipleri de yapacak, yüklenici firmalar da yapacak’ dedi.

‘Kimsenin zam yapmasına müsaade etmeyeceğiz’
Orta gelirli vatandaşı hedef alan kampanyanın detaylarını açıklarken Kurum, kampanyanın ciddi bir kampanya olduğunu ve hiç bir firmanın kampanya öncesinde zam yapmayacağını, buna Emlak Konut olarak müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Kampanya hangi projelerde geçerli?
Sektörün lideri Emlak Konut’un başlattığı kampanyaya Adım İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Emlak Konut Başakşehir Evleri, Başkent Emlak Konutları, Batışehir, Büyükyalı İstanbul, Ebruli Ispartakule, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3.Etap, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Karat Ofis Bakırköy, Koordinat Çayyolu, Körfezkent 4, Köy Zekeriyaköy, Maslak 1453, Park Mavera 2, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent projeleri dahil olacak.

2 ay sürecek
“Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” sloganı ile dikkat çeken kampanya 1 Şubat 2017 ile 31 Mart 2017 tarihleri arasında geçerli olacak.

100 bin lira için 240 ay 930 lira ödeme yapılacak
Kampanyada ortalama 100 bin TL için kullanılacak kredilerde 240 ay için aylık ödeme 930 TL, 120 ay için ise 1.080 TL dolayında olacak.

Hangi bankalarla anlaşıldı?
Büyük kampanya için Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım bankası ile anlaşılma sağlandı.

Bankalardan da kampanyaya büyük destek
Toplantıya katılan banka yetkilileri sicil affı ile ilgili kredi çalışmalarında zaten çok hasaas davrandıklarını ve iyi niyetli vatandaşların yapılandırmalarını karşıladıklarını ve bu konu ile ilgili ellerindeki tüm imkanları kullandıklarını belirterek bu kampanyaların da ülkemiz için hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini beklediklerini belirttiler

Eski krediler için yapılandırma olmayacak
Söz konusu kampanya sadece 1 Şubat ve 31 Mart arasında olmak üzere 2 ay ile sınırlı ve 240 ay vade kampanyasında eski kredilerde yapılandırma olmayacak.

Kampanya ofislerde de geçerli olacak
Konut sektöründe birlik ve beraberliği hedef alan kampanyaya ticari üniteler de dahil edildi.

Kampanyada henüz lansmanı yapılmamış 3 proje var
Projelerin yüzde 10’unun teslime hazır olduğu kampanyada 3 tane de henüz lansmanı yapılmamış proje bulunuyor. Küçükyalı Nidapark, Karat Bakırköy Ofis ve Ebruli Ispartakule projelerinin önümüzdeki aylarda lansmanının yapılması planlanıyor.

 

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz