24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriEMEKLİLERE UCUZ KONUT FIRSATI!

EMEKLİLERE UCUZ KONUT FIRSATI!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli vatandaşların konut problemini çözüme kavuşturacak ucuz konut projeleri için çalışmalarını hızlandırdı.

TÜED, maddi imkânsızlıklar nedeniyle ev sahibi olamayan emekliler için başlattığı ucuz ev projelerinin ilk etabını Ankara’da hayata geçirecek. Tamamı banka güvencesinde, en geç 18 ayda anahtar teslimi garantisi olan projelerde taksitler 300-400 TL arasında olacak.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli vatandaşların kendilerine ev sorunu için başvurduğunu söyleyerek bu kapsamda TOKİ projeler yürütüldüğünü söyledi. Ergün bunun yanı sıra dernek olarak da çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

20 YILA VARAN VADE

Emeklilerin kıt imkânlarıyla konut sahibi olabilmelerine dönük bankalarla ciddi planlamalar yaptıklarını ifade eden Ergün, başlatılan ucuz ev projeleri sayesinde emeklilerin ve birinci derece yakınlarının neredeyse yarı fiyatına, seçkin konumlarda ve 20 yıla varan vadelerle konut sahibi olabileceklerini söyledi. Ergün, banka güvencesindeki projelerin en geç 18 ayda anahtar teslimi garantisiyle hayata geçirileceğini aktardı.

SINIRLAMA BULUNMUYOR

Projelerden yararlanabilmek için herhangi bir sınırlamanın bulunmadığını belirten Ergün, “Evi olan da bu projelerden daire sahibi olabiliyor. Ayrıca kiraya verememe, satamama gibi sınırlamalar da bulunmuyor. Kaliteli, ucuz, uygun vade ve ödeme koşullarıyla emeklileri ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

İSTANBUL, İZMİR, ANTALYA VE MERSİN’DE DE UCUZ EV

Proje kapsamında İncek’teki konutlar için başvuruların tamamlandığını, Yukarıyurtçu için ise başvuruların 1 Haziran itibarıyla alınacağını belirten Ergün, banka garantisinin yanı sıra bütün projelerin derneğin ve Emekkent’in sıkı denetimi altında gerçekleştirileceğini söyleyerek, ucuz ev projelerinin Ankara’nın ardından, İstanbul, İzmir, Antalya ve Mersin’de de yapılacağını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz