27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiğerAVM HaberleriEmaar Square Mall Türkiye'de İlkleri Gerçekleştirecek

Emaar Square Mall Türkiye’de İlkleri Gerçekleştirecek

Türkiye’ye birçok markayı ilk defa getiren ve birçok ilki içinde barındıran Emaar Square Mall 28 Nisan 2017 günü kapılarını açıyor…

Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa gibi ikonik projelere imza atan Emaar Properties’in Türkiye iştiraki Emaar Türkiye, Emaar Square İstanbul projesinde sona geldi. Emaar Square Mall’ın açılışı nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen Emaar Türkiye’nin CEO’su Cenk Arson ve Emaar Türkiye Kıdemli Direktörü Arzu Uludağ Elazığ Emaar projeleri ve yeni yatırımları hakkında görüşlerini paylaştı.

Emaar’ın Emaar Square projesi için çok fazla para ve çok fazla efor harcadığını söyleyen Emaar Türkiye’nin CEO’su Cenk Arson, Türkiye’de bu kadar emek harcanan başka bir projenin olmadığını belirtti. Dubai’nin 30 yıl öncesine kadar çölün ortasında küçük bir kasabayken, bugün en fazla tercih edilen destenasyon haline geldiğine dikkat çeken Arson, bunda Emaar’ın ve Emaar projelerinin etkisinin büyük olduğunu vurguladı.

Projeye Girmek İçin En Uygun Zaman
Emaar’ın Türkiye’deki yatırımlarının süreceğini belirten Arson, ikisi İstanbul’da olmak üzere 3 proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Büyük konseptte projelerle yollarına devam edeceklerini vurgulayan Arson, projelerin şehir merkezinde olacağını ifade etti. Arson, “Zor bir dönemdeyiz ama bunun geçici olacağına inanıyorsanız ve uzun vadeli bakış açınız varsa aslında almak için de projeye girmek içinde en uygun zaman” dedi.

Emaar Türkiye Kıdemli Direktörü Arzu Uludağ Elazığ, bin 100’e yakın konut, ofis, alışveriş merkezi ve otelden meydana gelen Emaar Square projesi ile koca bir semt yaratıldığını söyledi.

Yüzde 65’i Kiralandı
Arzu Uludağ Elazığ, 28 Nisan’da kapılarını açacak olan Türkiye’nin en büyük AVM’si Emaar Square Mall’ın yüzde 65’inin kiralandığını açıkladı. Emaar Square Mall kiralama fiyatları metrekare bazında 13 dolar ile 225 dolar arasında değişiyor. AVM’nin açık alanının olduğu en üst katında lüks markalar, diğer katlarda ise her segmente hitap edecek markalar yer alacak.

İlklerin AVM’si
Emaar Square AVM’nin ilkleri içinde barındıracağını söyleyen Arzu Uludağ Elazığ, “Anadolu yakasının ilk sualtı hayvanat bahçesi ve akvaryumu ile 4D sinema yer alacak. AVM’de Anadolu lezzetlerinin yer alacağı bir bölüm ile İstanbul’un sokak lezzetlerinin bulunacağı bir alan olacak. Hem yerli hem yabancı markaların olacağı AVM’de Türkiye’de ilk kez mağaza açacak markalarda yerini alacak. Galeries Lafayette, Samsung ile Mercedes dünyadaki ilk konsept mağazasını Emaar Square’de açacak. Ayrıca büyük Vakko mağazası da Mall’da yer alacak” dedi.

Dakikada 100 Ziyaretçi
AVM’lerin 20 milyonun altında ziyaretçi rakamlar açıkladığı günlerde Emaar Square AVM’de iddialı ziyaretçi rakamları hedeflediklerini ifade eden Elazığ, Emaar Square AVM’de yılda 25 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı, dakikada ise yaklaşık 100 kişinin AVM’ye girmesini ve bu 100 kişiden 10’unun yabancı olmasını hedeflediklerini açıkladı.

Emaar Square’de Yaşam Başladı
Emaar Square projesinden konutlar Ocak ayında teslim edilmeye başladı. Mayıs ayının sonuna kadar projenin en yüksek binası North Tower’daki konutların da teslim edilmesi öngörülüyor. Projede ofisler birkaç ay içinde, otel ise 2018 yılında teslim edilecek.

Yüzde 25’i Yabancılara Satıldı
Yüzde 80’i satılan Emaar Square projesinde satışı devam eden konutların fiyatları metrekare bazında 3 bin 500 dolar ile 9 bin dolar arasında farklılık gösteriyor. Projedeki konutların yüzde 25’inin yabancılar tarafından alındığı belirtilirken, ağırlıklı olarak Körfez ve Eski Sovyet Cumhuriyeti ülkelerinden talep gördüğü söylendi.

“Outlet Projemize Çok İnanıyorum”
Büyükçekmece’deki Grande Outlet projesine çok inandığını söyleyen Arson, “Çok fazla Outlet var ama onların hiçbiri outlet değil. Kapıya outlet yazmakla orası outlet olmuyor. Biz istediğimiz operatörle istediğimiz şartlarda anlaşırsak projeyi yapacağız. Araziyi aldık. İnşaat iznimiz bile hazır. Türkiye’deki gelişmeler ortak olacağımız operatörü Türkiye’ye biraz soğuttu ama bu değişecektir. Benim çok inandığım bir proje. İnanıyorum ki 2017’de lanse edeceğimiz ilk proje olacaktır” dedi.

Toskana’nın Yeni Fazı Yolda
Toskana projesinde hedeflediklerini yakalayamadıklarını belirten Arson, Büyükçekmece’nin lokasyonundan dolayı henüz çok tercih edilmediği ama bölgeye yapılan yatırımlarla canlanacağını söyledi. Yapacakları Outlet AVM’nin de bölgedeki canlılığı tetikleyebileceğini ifade eden Arson, bölgedeki arazilerinin henüz yarısını geliştirdiklerini, zaman içerisinde projenin yeni fazını da yapacaklarını belirtti.

The Land of Legends Mayıs’ta Açılıyor
Arson, Antalya’da Rixos ile ortaklaşa hayata geçirdikleri The Land Of Legends Oteli’ni de Mayıs’ta açacaklarını söyledi.

Eyüp İyigün/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz