19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriEge Yapı 2,5 milyar TL yatırım yapacak!

Ege Yapı 2,5 milyar TL yatırım yapacak!

Gayrimenkul sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Ege Yapı 2017 yılı içinde 8 proje ile adından söz ettirecek. İşte o projeler…

Bugüne kadar bir çok proje inşa eden Ege Yapı 2017 yılına da bomba gibi giriyor. Önümüzdeki yılda 8 proje geliştireceklerini ve bunların bazılarının 2017 yılında lansmana çıkacağının bilgisini veren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabayı ülkenin geleceği için yatırıma devam edeceklerini söyledi.

İnanç Kabayı yeni projelerle ilgili değerlendirmede bulundu. Kabadayı, ‘İnşaatına devam ettiğimiz ve projelendirme aşamasında olduğumuz 8 projemiz bulunuyor. Bunlardan 4 tanesi Avrupa Yakası’nda, 4 tanesi de Anadolu Yakası’nda hayata geçecek. Avrupa Yakası’nda Kağıthane, Maslak, Beyoğlu ve Fatih’de, Anadolu Yakası’nda ise Çekmeköy’de iki, Ataşehir ve Beylerbeyi’nde ise birer proje gerçekleştireceğiz. Kağıthane, Maslak ve Beylerbeyi projelerimiz olmak üzere 3 projemizin inşa faaliyetlerine başladık’ dedi.

Kabadayı, ‘Bunlardan bazılarının lansmanlarını 2017 yılı içerisinde yapacağız. Böylelikle üç yıl içerisinde hayata geçireceğimiz birbirinden farklı segmentlerdeki bu projelerin toplam yatırım değeri yaklaşık 2,5 milyar TL olacak. Güçlü Türkiye’nin geleceği için Ege Yapı olarak üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz’ dedi.

Kağıthane

Karma proje konseptinde geliştirilen Ege Yapı Kağıthane projesi Kağıthane’de Axis AVM ve Adil Işık Fabrikası’na komşu konumda yükseliyor. 10 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilecek projede 100 daire yer alacak. Rezidans, ofis ve dükkanlardan meydana gelen Ege Yapı Kağıthane projesinde stüdyodan 4 oda 1 salona kadar bir çok konut seçeneği bulunuyor. Projede yer alan konutların büyüklükleri 50 ile 200 metrekare arasında değişiyor. Projede ofislerin büyüklükleri 50 metrekareden başlıyor, 200 metrekareyi aşıyor. En küçük dükkanın 50 metrekare olduğu projede ticari ünitelerin alanları 250 metrekarenin üzerine çıkıyor. Projede ön talep dönemi devam ediyor.

Çekmeköy

Ege Yapaı İstanbul Anadolu Yakası Çekmeköy’de Casper ortaklığı ile yeni bir projeye başlıyor. Ön taleplerinin toplanmaya başlandığı projede müstakil villa, bahçeli normal kat ve dubleks daireler yer alacak. 3. Köprü bağlantı yolu ile lokasyon açısından oldukça önemli bir noktada bulunan ve butik bir proje olan Ege Yapı Çekmeköy projesinde satışların 2017 yılı içinde başlaması planlanıyor.

Yedikule

Ege Yapı bir diğer projesini de İstanbul’un en tarihi bölgelerinden biri olan ve tarihi yarım adayı çevreleyen surlarından ismini alan Yedikule’de inşa ediyor. Devlet Demiryolları’nın eski atölyelerinin bulunduğu Emlak Konut GYO’nun 40 bin metrekarelik arazisi üzerinde inşa edilmesi planlanan projede otel, ofis, ticari üniteler ve bir de müze olması planlanıyor. Şimdilik ön taleplerin toplandığı Yedikule Ege Yapı projesinde satışların 2017 yılı içinde başlanması planlanıyor.

Beyoğlu

Ege Yapı’dan bir kentsel dönüşüm projesi de yine İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Beyoğlu’nda inşa edilecek. Hasköy’de Rahmi Koç Müzesi’nin arkasında inşa edilen Ege Yapı Beyoğlu projesi için arsa toplama çalışmaları devam ediyor. Proje hakkında detaylar henüz belli değil ama Ege Yapı Beyoğlu Hasköy projesi için ön talep toplanmaya başlandı. Projenin 2017 yılı içinde satışa çıkması planlanıyor.

Beylerbeyi

Üskdar Beylerbeyi’nde 5 bin 773 metrekare arsa alanı üzerinde geliştirilen Ege Yapı Beylerbeyi projesi ofis konsepti ile hayata geçiriliyor. 10 bin metrekare inşaat alanı bulunan Ege Yapı Beylerbeyi projesi butik bir proje olarak hayata geçiriliyor. Ön taleplerinin toplanmaya başladığı Ege Yapı Beylerbeyi ofis projesinin satışlarına 2017 yılında başlanması planlanıyor.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz