12 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriDiyarbakır Kayapınar'a Temapark Geliyor

Diyarbakır Kayapınar’a Temapark Geliyor

Diyarbakır Kayapınar’a 34 bin metrekarelik temapark geliyor. Parkın 2018’in Haziran ayında tamamlanması planlanıyor…

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayapınar ilçesinde hayata geçireceği temapark projesi için inşaat çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

34 bin metrekare alanda hayata geçirilen temaparkta aromatik bahçeler, müzik eşliğinde ışık ve su oyunları, çocuklar için macera adaları, kitap kafe, spor alanları, binlerce çiçek ve bitki yer alacak.

20 bin metrekarenin yeşil alan olarak değerlendirileceği temaparkın 10 bin metrekaresi aromatik bahçe düzenlemeleri şeklinde olacak. Aromatik bahçelere kelebek çalısı, kırmızı gövdeli kızılcık, sarı gövdeli kızılcık, bahar dalı, sarı ve mavi Çin ardıcı, manolya yapraklı kartopu, farklı tür ve renklerde güller, lavanta, adaçayı, sığır kuyruğu ve kekik benzeri 5 bin 439 adet çalı dikilecek. Parkta ayrıca mevsimine göre değişiklik gösterecek 2 bin 513 çiçek ve 3 bin 820 adet yer örtücü bitki dikilecek.

Toplam bin 383 ağacın dikileceği temaparkya çocuklar için bin 214 metrekare üzerinde 3 macera adası ile 0-3 yaş grubu için oyun grubu inşa edilecek.

Yetişkinlerin Temapark’ta spor yapabilmeleri için 375 metrekarelik farklı 2 alana fitness aletleri yerleştirilecek. Temapark’ın mimari imalatlarında her kesimin faydalanabileceği kitap kafe de yapılacak. Parkın 2018’in Haziran ayında tamamlanıp hizmete sunulması planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz