30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriDemiryollarına 11.3 Milyarlık Yatırım

Demiryollarına 11.3 Milyarlık Yatırım

2017 yılında demiryollarına 11.3 milyar TL’lik yatırım ödeneği ayrıldığını hatırlatan Arslan, 5 bin 277 kilometrelik yeni hatların etüt proje çalışmalarının tüm hızıyla sürdürüldüğünü açıkladı…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yüksek hızlı tren hatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, şu ana kadar bin 213 kilometre YHT hattının yapımının tamamlandığının, 3 bin kilometrelik yüksek hızlı tren hattının ve hızlı tren hattının inşasının devam ettiği bilgisi verdi. Arslan, 5 bin 277 kilometrelik yeni hatların ise etüt proje çalışmalarını da sürdürüldüğünü söyledi.

Arslan, 2017 yılında demiryollarına 11.3 milyar TL’nin üzerinde yatırım ödeneğinin ayrıldığını belirtti.

Bakan Arslan, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak- Manisa-İzmir YHT hattında çalışmaların hızla sürdüğünü, hattı 2019’da tamamlamayı planladıklarını söyledi. Kars- Tiflis-Bakü Demiryolu projesiyle Pekin’den Londra’ya kesintisiz demiryolu projesinin en önemli halkalarından biri olan Ankara- Kırıkkale-Yozgat-Sivas YHT hattında da inşaatın devam ettiğini anlatan Arslan, “Projenin 2018 yılı sonunda tamamlanmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz