3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriDeğerli Konut Vergisi Bir Yıl Ertelenebilir !

Değerli Konut Vergisi Bir Yıl Ertelenebilir !

Değeri 5 milyon liranın üzerinde olan konutlar için getirilen “Değerli Konut Vergisi” hakkında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerli konut vergisinin gözden geçirilmesi talimatını verdiğini, uygulamanın 1 yıl ertelenebileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerli konut vergisinin gözden geçirilmesi talimatını verdiğini, uygulamanın 1 yıl ertelenebileceğini açıkladı.Değerli konut vergisi ödemeleri 2020 yılında iki taksitte ödenecekti.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Değerli Konut Vergisi nedeniyle değeri 5 milyon liranın üzerinde olan konutların hak sahiplerine tebligatlar gönderilmeye başlanmıştı. Konut sahiplerine değerli konut vergisi’ne 15 günlük itiraz süresi verilmişti.Değerli Konut Vergisi, konutun değeri 5 milyon TL ile 7.5 milyon TL arasında binde 3, 7.5 TL ile 10 milyon TL arasında binde 6, 10 milyon TL ve üzeri binde 10 olarak ödenecekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz