23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriDAIKIN TÜRKİYE, EKO TASARIM LOT6'YA UYGUN YÜZDE 100 TAZE HAVALI VRV İÇ...

DAIKIN TÜRKİYE, EKO TASARIM LOT6’YA UYGUN YÜZDE 100 TAZE HAVALI VRV İÇ ÜNİTE ÜRETİYOR

Türkiye’de 25 Mayıs 2021 tarihinde yürürlüğe giren Eko tasarım “Havalandırma Ünitelerinin Çevreye Duyarlı Tasarım Gerekliliklerine Dair Tebliğ” ile fan ve fan motorlarının enerji verimliliklerinde iyileştirmeleri zorunlu hale geldi. Daikin Türkiye AR-GE merkezinin bu tebliğe uygun olarak geliştirdiği yüzde 100 taze havalı VRV iç ünite olan CTH model cihazlar Hendek’teki fabrikada üretiliyor. Taze ve kaliteli havaya ihtiyaç duyan okul, ofis, hastane ve restoran gibi mekanlarda yaygın olarak kullanılan cihaz, üst düzey bir kullanım konforu sağlamanın yanı sıra düşük oranda enerji tükettiği için tasarrufu da beraberinde getiriyor.

Çevreye ve inovasyona verdiği önemle üretimlerini sürdüren Daikin, iklimlendirme sektörüne yön vermeye devam ediyor. Bu bağlamda sürekli olarak kendini güncelleyen, gelişmelere ve ihtiyaçlara göre çözümler üreten Daikin, Sakarya Hendek’te yer alan AR-GE merkeziyle de yeni çalışmalara imza atıyor.

25 Mayıs 2021 tarihinde Türkiye’de yürürlüğe giren “Havalandırma Ünitelerinin Çevreye Duyarlı Tasarım Gerekliliklerine Dair Tebliğ (1253/2014/AB) (SGM: 2021/18)” fan ve fan motorlarının enerji verimliliklerinde iyileştirmeleri zorunlu kılıyor. Sakarya Hendek’te yer alan fabrikasında Daikin marka yüzde 100 taze havalı VRV iç üniteleri, tebliğin gerekliliklerine uygun halde üretiliyor. Yüzde 100 taze hava ile havalandırma ihtiyacı olan ofis, okul, hastane ve restoran gibi mekanlarda yaygın olarak kullanılan yeni ürün, 600-4000 m3/h geniş hava debi aralığında 6 farklı model olarak üretiliyor.

Standart EC fan ile düşük elektrik güç tüketimi sağlanıyor. 5 farklı fan kademesi seçeneğiyle fan hızı isteğe göre ayarlanabilen yeni VRV iç ünite; CTH’de standart olarak bulunan damla tutucu, yoğuşma durumunda sızdırmazlığı engelleyerek kullanım performansını üst düzeyde tutuyor.Kontrol kartı ve genleşme vanası cihaz üzerinde fabrika montajlı olarak bulunuyor. Vana kontrolü, oda sıcaklık değerine ve üfleme sıcaklık değerine göre yapılıyor.

İYİLEŞTİRİLMİŞ İÇ HAVA KALİTESİ

Cihazda standart olarak kullanılan yüksek filtreleme sunan F7 filtre sınıfına ait filtre, yüksek toz tutma kapasitesiyle dikkat çekiyor. Cihazın sağladığı yüzde 100 taze hava ve bu havanın yüksek filtrasyon sınıfı içeren F7 filtresinden geçmesi ile iyileştirilmiş iç hava kalitesi daha konforlu ve sağlıklı bir ortam sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz