27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriCumhurbaşkanı Erdoğan'dan varlık fonu müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan varlık fonu müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaatçılara müjdeyi verdi. Katıldığı ödül töreninde konuşan Erdoğan varlık fonu ile ilgili açıklama yaptı…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından dün Ankara’da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni’ne katıldı. Erdoğan, dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında yer alan Türk firmalarını ödüllendirdi.

Erdoğan yaptığı konuşmada ‘2010’da 33, 2015’te 42 firmaya ödül vermiştik. Bugün rakam 45’e çıktı. Biz müteahhitlerimizin yurtdışında proje üstlenmelerini sadece bir ekonomik faaliyet olarak görmüyoruz. İnşaatla birlikte medeniyetler arasında köprü oluşturuyorsunuz. Şantiyesinin önünde bayrağımızı dalgalandıran her firmamız ülkemizin birer temsilcisidir. Kriz bölgelerinde faaliyet gösteren işadamlarımız gelişmelerden olumsuz etkileniyor. Yaşanan sıkıntıların hepsini biliyorum. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde veya Türkiye’ye gelen devlet başkanlarına konuları iletiyorum. Mesela, büyük ihalelerdeki teminat sorununun çözümüne katkı sağlayacağına inandığım yeni bir kurumu devreye soktuk. Varlık Fonu üreten, çalışan, gelişen Türkiye’nin her işine olduğu gibi müteahhitlerimizin projelerine de ciddi destek verecektir’ dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz