18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriCumhurbaşkanı Erdoğan'dan müteahhitlere sert eleştiri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müteahhitlere sert eleştiri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde katıldığı Şehircilik Şurası’nda konuştu. Erdoğan ”Müteahhitler acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyorlar, bunun önüne geçmemiz lazım” dedi.

 
Çevre Bakanlığı tarafından bugün toplanan Şehircilik Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaptı. Konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müteahhitlere sert eleştiri geldi. Erdoğan ”Müteahhitler acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyorlar, bunun önüne geçmemiz lazım” dedi.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları;

Kot denilen bir olay var, müteahhitler acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyorlar. Diyorum ki kot olayında kesinlikle kotu denizden verme gibi bir anlayışı getirmemiz lazım. Eğilimli bir arazi beyfendiler nereden inşaatı alıyor? En yüksek noktadan alıyor. Denizden buna baktığında ortaya ne çıkar? 2-3 kat yerine 5 kat çıkıyor. Bodrum diyorsun, adam bodrum yapmıyor zemin yapıyor. Bu konularda belediyelerimizin hassas davranması lazım. Bodrum güneş görmeyen yerdir. Bodrumun etrafını açmak hainliktir.

İstanbul Boğazı’nın durumu ortada. 7 katlı binalar var. Karalı bir duruş sergilenmediği için böyle. Bununla ilgili Boğaz yasasının yeniden ele alınması lazım. Bunun için bakanlığımızın kararlı bir adım atması gerekiyor. Bunun anayasasını kurmamız lazım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz