30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriÇapa Tıp Fakültesi ve Hastanesi Taşınıyor

Çapa Tıp Fakültesi ve Hastanesi Taşınıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çapa Tıp Fakültesi’ni hem üniversite hem de hastane olarak Hasdal’a taşıyacaklarını açıkladı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde, Çapa Tıp Fakültesi ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 110 dönüm arazi üzerinde yer alan Çapa Tıp Fakültesi ve Hastanesi için Hasdal’da 1100 dönüm bir arazinin tahsis edildiğini açıkladı.

Erdoğan, “Çapa Tıp Fakültesi’ni hem üniversite hem de hastane olarak uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde merkezde poliklinik hizmeti verilmiş olacak. Öğrenciler Hasdal’da eğitim alacaklar. Hasdal’da 1100 dönüm bir araziyi tamamıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine veriyoruz. Tüm bölümler bir arada olacak. Adeta bizim şehir hastaneleri projesinin farklı bir türünü orada uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde Çapa sadece poliklinik olarak hizmet verecek. Zira bizim artık ciddi sayıda doktora ve sağlık elemanlarına ihtiyacımız var. Kısa zamanda bitirip uygulamaya geçmiş olacağız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz