4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriÇanakkale Köprüsü İçin İmzalar Atıldı

Çanakkale Köprüsü İçin İmzalar Atıldı

Çanakkale Köprüsü için imzalar atıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temeli 18 Mart 2017 tarihinde atılacak…

1915 Çanakkale Köprüsü sözleşmesi için imza töreni gerçekleştirildi. Törende Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Toprak, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang bir araya geldi. KGM ile ÇOK İYİ A.Ş.’nin (Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş.) iş birliğine atılan imza ile dev projenin anlaşması tamamlandı.

Törende konuşan Bakan Arslan, “Avrupa’yı Asya’ya 4. kere kıta aşan bir proje ile bağlamış olmasıdır. Sadece köprü değil, Malkara’ya kadar 101 kilometrelik otoyol ve Marmara Denizi etrafında bir ring oluşturmuş olacağız. Tamamlandığında ülkemizin batısı ile Avrupa arasındaki yük taşımacılığında zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak. 18 Mart’ta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımları ile 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelini atacağız” diye konuştu.

Dünyada çok önemli 13 finans kuruluşunun 1915 Çanakkale Köprüsü’ne mektup verdiğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Arslan, “En uygun süreyi ülkemizden Limak ve Yapı Merkezi, Güney Kore’den SK ve Daelim ortak girişim olarak teklif verdiler. 10,5 milyar liralık projeyi YİD modeliyle gerçekleştirdik. Bu projeye iddialı bir şekilde hazırlanıp teklif veren 15 firmaya da teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz