23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriBüyük Çankaya Oteli bir kez daha icradan satılıyor!

Büyük Çankaya Oteli bir kez daha icradan satılıyor!

Yapımı yılan hikayesine dönen Gaziosmanpaşa’daki Büyük Çankaya Oteli, 3 yıl aradan sonra yeniden icradan satılıyor.

ANKARA Çankaya’nın en yüksek yapılarından biri olmasına karşın, bir türlü tamamlanamayan Büyük Çankaya Oteli, Ankara 22. İcra Dairesi tarafından 237 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. 3 yıl aradan sonra tekrar satışa çıkarılan yapının birinci tur satışı 25 Eylül’de; satılamaması durumunda ise 26 Ekim’de ikinci tur satışı gerçekleştirilecek.

Otel, en son Eylül 2015’te 318 milyon liraya satışa arz edilmiş, ancak alıcı çıkmamıştı.

İLK ÇALIŞMALAR 34 YIL ÖNCE BAŞLADI

‘Bitmeyen Otel’ ve ‘Vinçli Otel’ olarak da adlandırılan otelin yapım çalışmalarına Ahmet Hattat tarafından 1984’te başlanıldı. Çalışmalar 1984 yılında başlamış olsa da temeli 7 yıl sonra atıldı. İnşaatın kaba kısmı ise 1994’te bitti. Bu dönemde yeterli derecede kaynak bulamayan Hattat’ın mali durumu bozulup abisiyle arası açılınca, inşaatın geri kalanı sekteye uğradı. Bundan sonraki süreçte mali sorunların daha da artmasıyla 2011 yılında icradan satışa çıkarıldı.

Ankara’nın en değerli bölgesinde 19 bin metrekarelik arazisiyle dikkat çeken 35 katlı yapı; otel, alışveriş merkezi, kongre merkezi, yer altı otoparkı ve rekreasyon alanlarından oluşurken yapımından bu yana 500 milyon TL’den fazla para harcandığı iddia ediliyor.

Yapı ayrıca, Çankaya Köşkü, bakanlıklar ve Ankara’nın merkezi bölgelerine yakınlığı ile birlikte başka birçok avantaja da sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz