26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBursa Tabakhaneler Kentsel Dönüşüm Projesi İhaleye Çıkıyor

Bursa Tabakhaneler Kentsel Dönüşüm Projesi İhaleye Çıkıyor

Bursa Tabakhaneler kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırılması tamamlanan 22 dönüm alan 20 Haziran’da ihaleye çıkıyor…

Bursa Tabakhaneler kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Termal turizme dönüştürülmesi planlanan alanda kamulaştırma süreci tamamlanan 22 dönüm alan 20 Haziran Salı günü ihale ile satışa çıkıyor.

13 yıldır gündemde olan kentsel dönüşüm projesi Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir, Sırameşeler, Çekirge, Çarşamba ve Altıparmak’a kadar uzanan bölgeyi etkiliyor. Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe, birkaç ay içinde mülkiyet sorununun tamamen çözülmüş olacağını söyledi. Altepe, “Artık çalışmaların da startını veriyoruz. Malcılar ve Tolon fabrikalarının olduğu 22 dönümlük önemli bir alanı satışa çıkarıyoruz. İhalesi 20 Haziran’da gerçekleşecek. İhale herkese açık, tüm yatırımcıları bekliyoruz. Böylelikle dönüşümde ilk etap başlamış oluyor. Bursa’nın kalbinde bu döneme damgasını vuracak önemli bir proje olacak. Metro istasyonları, teleferik istasyonları ile Uludağ’a, tarihi bölgelere, kongre merkezine, metro ve teleferikle ulaşılabilecek. Burası Bursa’nın en değerli merkezi olacak” dedi.

4 etaptan oluşan Bursa Tabakhaneler kentsel dönüşüm projesinde termal tesisler, kür tesisleri, konaklama tesisleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, kür merkezi, yaşlılık bakım ve tedavi merkezi gibi sağlık tesisleri ile spor tesisleri, binicilik tesisleri ve kulüp evi, yeme-içme tesisleri, açık-kapalı yüzme havuzları, rekreasyon alanları, günübirlik tesisler, teleferik istasyonu, helikopter pisti, otel, motel, butik otel, tatil evleri yer alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz