28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriBeyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması Başladı

Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması Başladı

Beyoğlu’ndaki dönüşüm, Beyoğlu markasını bugünü, geleceği ve sunduğu fırsatların ele alındığı Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması başladı…

İstanbul’un dünyaya açılan kapısı Beyoğlu, son yıllarda yapılan yatırımlarla büyük bir dönüşüm ve gelişime sahne oldu. Beyoğlu’ndaki bu büyük dönüşüm, Beyoğlu markasının bugünü, geleceği ve sunduğu fırsatlar “Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması”nda ele alınıyor. İş, sanat ve kültür dünyasından birbirinden kıymetli konu ve konuşmacıların katılımıyla iki gün süreyle Beyoğlu markasının konuşulacağı zirve, Grand Pera Emek Salonu’nda başladı. Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) tarafından gerçekleştirilen etkinliğin açılışına; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile birlikte Beyoğlu’nda yatırımları olan iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Önümüzdeki iki ile beş yıl arasında hayata geçecek büyük projelerin bitmiş hali iki gün süreyle dev Beyoğlu maketi üzerinden tanıtılacak.

TÜRKİYE’NİN YÜZÜ İSTANBUL, GÖZ BEBEĞİ DE BEYOĞLU
Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması’nın açılışında konuşan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: “Beldelerin, insanların yasadığı ortak mekanların geleceğini o yörede yaşayan yerel yönetimlerin başındaki insanların ufukları belirliyor. Başta tabi ki yerel idareler olmak üzere bizim mülki idaremiz, bölgede yasayanların hepsi, bölgeyle ilgili bir araya geliyor hedef koyuyor ve bu hedefe doğru koşuyorsa çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. Bu anlamda Beyoğlu Yatırımcılar Grubu’nu oluşturan 32 yatırımcının yer aldığı platformu görmek de oldukça mutlu edici.” dedi.

TÜRKİYE’NİN YÜZÜ İSTANBUL, GÖZ BEBEĞİ DE BEYOĞLUDUR
Türkiye’de şehirciliğin geçmişine değinen Özhaseki; “ilk belediye kanunları 1930’lara denk geliyor. Planlamalar da 1920’li 1930’lu 1940’lu yıllarda yapılıyor. Arkasından 1940’larda göç furyası başlıyor. Bu göçler karşısında eski kadim şehirlerimiz maalesef büyük bir tahribata uğruyor. Bunlar karşısında hazırlıksız kalınmış. Bilgisizlikten, belediye teşkilatlarının zayıflığından, sosyolojiyi okuyamamaktan ve ideolojik bir tavırdan kaynaklanıyor. 2000’ler gelene kadar kimliksiz, sağlıksız şehirler sahip olmuşuz. Bir terzi girmiş ölçüsüzce ölçüp biçmiş. Bugün geleceğe aydınlık bakıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada bir sürü sıkıntımıza rağmen şehircilik adına gerçekten beni bu ülke insanı ümitlendiriyor. Doğru bir mantık ve çözümle iyi işlerin yapıldığını görmek hepimizi gelecek adına ümitli kılıyor. Bir insanı ilk önce yüzünden tanırsınız Türkiye’nin yüzü de İstanbul’dur göz bebeği de Beyoğlu.” ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU’NA YATIRIMDA YARIŞAN GİRİŞİMCİLERİMİZ VAR
Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması’nın açılış konuşmasında son 13 yılda Beyoğlu’nun içinde bulunduğu dönüşümü ve Beyoğlu’nun vizyonunu katılımcılarla paylaşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: “2004’ten bu yana 5.737 bina restorasyon ve renovasyondan geçti. Bir metrekare yeni inşaat yapmadan eski binaları hayata döndürerek 2 milyon 250 bin metrekare ticaret ve yaşam alanı kazandırdık. Zaman içinde değerini yitirmiş, kaderine terkedilmiş, harabe olmaya yüz tutmuş mekanlarda bugün tasarım ofisleri, sanat galerileri, restoranlar, eğlence mekanları, teknoloji firmaları ekonomi üretiyor, iş üretiyor, refah üretiyor. Okmeydanı, Piyalepaşa, Örnektepe, Tarlabaşı ve daha onlarca projeyle yatırım, kalkınma, ilerleme Beyoğlu’nun her köşesine yayılıyor. Bir yerel yönetici olarak, Bütün bu faaliyetlerden beklentim, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artmasıdır. İş, istihdam imkanlarının çoğalmasıdır. Yenilikçi ve rekabetçi bir odak şehir kurmaktır. En nihayetinde, en ücra köşesinden en merkezi noktasına kadar Beyoğlu’nda yaşayan herkesin mutluluğunu artırmaktır. 2 milyon insan her gün misafirimiz. 46 bin turist her gün Beyoğlu otellerinde konaklıyor. Yüzlerce kültür ve sanat merkezi her gün yüz binlerce ziyaretçi alıyor. Beyoğlu sadece İstanbul ve Türkiye için değil dünya için çok değerli bir yer. Bu nedenle Beyoğlu’na yatırımda yarışan girişimcilerimiz var.” dedi.

3 YIL İÇERİSİNDE HAYATA GEÇECEK YATIRIMLAR 13 YILLIK BÜYÜMEYE DENK GELECEK
Beyoğlu’nun içinde bulunduğu bu değişim ve dönüşüme rakamlarla da değinen Ahmet Misbah Demircan, 2004 yılında 6.000 olan konaklama kapasitemiz bugün 46.000’e çıktı. Beyoğlu’ndaki konaklama yatırımları 1,6 milyar dolara ulaştı. Bu otellerde 20.000 sürekli istihdam sağlanırken günlük 5 milyon dolar, yıllık ise 1,9 milyar dolarlık ekonomi oluştu. Turizm, hizmet ve perakende sektöründeki yatırım toplamı ise 3 milyar doları buldu. Tüm bu yeni yatırımlarla birlikte 13 yıl içerisinde 100.000 yeni istihdam oluştu. Tarlabaşı’ndan Atatürk Kültür Merkezi’ne, Narmanlı Han’dan, Maksim Sahnesi’ne, Alkazar Sineması’na ve İstiklal Caddesi’ne büyük işler bir bir bitiyor.” ifadelerini kullandı.

HERKESİ BEYOĞLU VİZYONUNUN BİR PARÇASI OLMAYA DAVET EDİYORUZ
Başkan Demircan, “Galataport, Haliçport, Okmeydanı, Piyalepaşa gibi çılgın projeler, bütün hızıyla ilerliyor. Sadece Galataport tek başına: 6 milyar TL’lik bir yatırım değerine sahip. 7 milyon turist hedefi ve 2 milyon kruvaziyer yolcu hedefi var. Özetle Beyoğlu’nun turizm potansiyelinin %15’ini tek başına oluşturacak nitelikte değerli bir proje olarak Beyoğlu’nda inşa ediliyor. Yapımına ruhsat verdiğimiz halen inşası devam eden 1 milyon 455 bin m2 ticari alan önümüzdeki 3 yıl içerisinde faaliyete geçecek. Başka bir ifadeyle Okmeydanı ve Haliçport hariç 2,5 milyar $ yatırım hayat bulacak. Böylelikle 3 yılda, son 13 yılda elde ettiğimiz büyümeye denk bir gelişme gerçekleşecek. Rekabetçi, yenilikçi, istihdam üretecek, teknoloji ve inovasyonun dönüştürücü gücünün farkında olan herkesi, Beyoğlu vizyonunun bir parçası olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN VE YATIRIMIN GÖZBEBEĞİ BEYOĞLU
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın konuşmasının ardından Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması “Türkiye’nin ve Yatırımın Gözbebeği Beyoğlu” paneli ile devam etti. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Vahap Munyar’ın moderatörlüğünde yapılan panelde Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Nef Kurucusu Erden Timur, Esta Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek ve Demsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan Beyoğlu’ndaki yatırımlarından ve bölgenin yatırım potansiyelinden bahsetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz