19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBeyaz Yakalılar Arazi Yatırımını Hangi Bölgelere Yapıyor?

Beyaz Yakalılar Arazi Yatırımını Hangi Bölgelere Yapıyor?

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul danışmalık markalarından Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir,” 2020 yılında yükselen enflasyona karşı yatırım arayışına giren vatandaşların daha çok arazi yatırımlarını tercih ettiklerini” söyledi.

Kristal Türkiye, portföyündeki 1 milyar 500 milyon TL’lik arazi geliştirme yatırımı ile gayrimenkul yatırımcısına karlılık sunmaya devam ediyor. Türkiye’deki, özellikle İstanbul’daki nüfusun sürekli ve hızlı olarak artış göstermesi ve kentleşme oranının yükselmesiyle vatandaşın beklentileri farklılaştı ve özellikle “beyaz yakalılar” arazi yatırımını tercih etmeye başladı. 2019 ve 2018 yıllarında arazi yatırımı yapanlar; Balıkesir, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Çanakkale ve Kocaeli gibi devletin büyük projeler yaptığı, organize sanayi bölgelerinin kurulduğu lokasyonlardan yüksek kâr elde ettiler.

2020 Yılında En Çok Kazandıran Yatırım Alternatifi: Arazi
Türkiye’nin yerli ve gayrimenkul yatırımcısına kazandıran “Gayrimenkul Danışmanlık” markası Kristal Türkiye’nin Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Enflasyondan korunmak için 2020 yılında da özellikle arazi yatırımı tercih ediliyor. Değişen ekonomik koşullar ve enflasyonun artışıyla parasını güvence altına almak isteyen vatandaşlarımız, 2020’de de arazi yatırımını tercih etti. Bu tercihin ne kadar doğru olduğunun bir kanıtı olarak gösterebiliriz ki arazi, 2020 yılında da en çok kazandıran yatırım alternatifi oldu. Çocuğunuz doğduğunda bir arazi alıp kenara koyarsanız çocuğunuz büyümeden bu arazi hızlıca değerlenir ve eğitim hayatı için bir kaynak ya da iş hayatı için sermaye olarak önünüze çıkar” dedi.

Hangi Bölgelerde Yatırım Artışı Var?
Arazi geliştirme ile gayrimenkul girişimcisinin ve yatırımcısının sermayesini ve karlılığını büyütmeye devam edeceklerini belirten Mustafa Emrah Özdemir, “Arazi ve arsa her zaman geleceğe dönük ciddi bir yatırımdır. Kristal Türkiye olarak İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Ankara, Kütahya, Denizli öncelikli olmak üzere devlet projelerinin bulunduğu tüm bölgelerde emlak ve arazi yatırımlarımız bulunuyor. Portföyümüz öz kaynaklarımız ile sağlandığı için yabancı yatırımcıya da güven veriyoruz. Yatırımcılarımıza her zaman tavsiyemiz kurumsal bir firma çatısı altındaki gayrimenkul danışmanlarından yardım almalarıdır. Böylelikle hem doğru yatırıma yönlendiriliyor olacaklar hem de bu yatırım daha da değerli olacaktır” diye konuştu.

“Alırken ve Satarken Karlı Olmak İçin Danışmak Şart”
Türkiye genelinde emlak yatırım alanlarını analiz ettiklerini vurgulayan Kristal Türkiye’nin Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Devletimizin planladığı büyük projeleri sürekli olarak takip ediyoruz, güvenilir ve kar getirecek doğru yatırım bölgelerini bularak bu alanlarda özkaynak geliştiriyoruz, yatırım yapıyoruz ve yatırımcılarımıza da danışmanlık sunarak alım-satım öneriyor ve yüksek kar sağlamalarını sağlıyoruz. Arazi yatırımı yapmaya karar veren yatırımcıların bilmesi gereken en önemli şey arazi yatırımı artık uzun vadeli bir yatırım olmaktan çıkmıştır. Arazi yoğunluklu şehirlerimizde hızla hayata geçen altyapı çalışmalarının bölgede yaşamayı kolaylaştırması, köprülerin araziye yakınlığının etkisi gibi faktörler ile araziler satışta eskiden daha kısa vadede yüksek getiri sağlamaktadır” dedi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz