19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriBeşiktaş TBMM Lojmanları'na Dev Proje

Beşiktaş TBMM Lojmanları’na Dev Proje

Beşiktaş’taki TMBB Lojmanları TOKİ’ye devredildi. 18 dönüm alana sahip olan arazide hayata geçirilecek projenin değerinin 1 milyar TL’yi geçeceği belirtiliyor…

Beşiktaş Abbasağa’daki Türkiye Büyük Millet Meclis Lojmanları, TOKİ’ye devredildi. TBMM devir kararını yeni deprem yönetmeliğine göre yenilenme olarak açıklarken, lojmanlar yıkılıp yerine milyarlık yeni bir proje hayata geçirilecek.

18 dönüm arsa üzerine kurulan lojmanların TOKİ’ye hangi bedelle devredileceği ise hazırlanacak olan ekspertiz raporu ile belirlenecek.

Yeni Projenin Değeri 1 Milyar TL’yi Aşar
TBMM Lojmanlarının yer aldığı arazinin yapılacak projenin yüzde 65’i karşılığında TOKİ’ye devredilmesini gayrimenkul uzmanları değerlendirdi. Milliyet’in haberine göre uzmanlar, sözkonusu lojmanların çok değerli bir konumda bulunduğunu, araziye yapılacak yeni bir projenin toplam değerinin 1 milyar lirayı rahatlıkla aşacağını öngörüyor.

Devir Kararının Gerekçesi
Arazinin TOKİ’ye devrinin gerekçesi için “Eski deprem yönetmeliğine göre yapılan ve devamlı olarak bakım ve onarım ihtiyacı olan lojman binalarının yıkılarak yeni deprem yönetmeliğine göre yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur. Bu amaçla sözkonusu parselin bağımsız kuruluşlarca belirlenecek ekspertiz bedeli üzerinden TOKİ’ye devredilerek en yüksek arsa karşılığı gelir paylaşımı usulü ile konut inşa ettirilmesi düşünülmektedir” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz