5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriBayramda İstanbul’da Arap turist bolluğu!

Bayramda İstanbul’da Arap turist bolluğu!

Uzun bayram tatilini fırsat bilen Türk turistler, tatil bölgelerine akın ederken, İstanbul’da Arap turist bolluğu dikkat çekti.

 

Avrupalı gelmediği için büyük bir pazar kaybettiklerini ve Arap turistle boşluğu doldurmaya başladıklarını ifade eden Galley Otelin sahibi Serbay Dereci, “Otelimizde bayram süresince hiç Türk müşteri olmadı. Hatta telefonum bile çalmadı. Normal şartlarda birçok Türk müşteri arar en azından bilgi alırdı. Bayram döneminde ise bölgedeki otellerin yüzde 80’ini Arap turistler doldurdu” dedi. Dolulukların yüzde 100’e ulaştığını dile getiren Dereci, “Elimizde bir tek Arap turist kaldığı için onları da kaçırmak istemiyoruz. Onlar da rezervasyonlara pek sadık değiller. 3-5 otele birden rezervasyon yaptırıp, beğendiklerinde kalıyorlar. Biz de müşteri kaybetmemek için rezervasyonları netleştirmesek de son ana kadar bekliyoruz” diye konuştu.

Sultanahmet Turizm Derneği Başkanı Yaşar Yavuz, “Çünkü Arap turist bir hayli zarar veriyor. Eylül ve ekim ayları Alman turist yoğunluğu yaşanırdı. Yaşanan olaylardan dolayı neredeyse hiç Alman turist gelmedi. Araplar da şu anda tatil döneminde olduğu için bir yoğunluk var. 15-20 gün sonra Arap turist de azalacak. Kasım ayından itibaren ise otelcileri daha zor günler bekliyor. Turist sayısı bir hayli düşecek” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz