19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBayraktar Etiyopya Cumhurbaşkanı'na TOKİ Modelini Anlattı

Bayraktar Etiyopya Cumhurbaşkanı’na TOKİ Modelini Anlattı

Etiyopya Cumhurbaşkanı Wirtu, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı ziyaret ederek Türkiye’deki gayrimenkul sektörü, kentsel dönüşüm ve Toki modeli hakkında bilgi aldı…

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Etiyopya Cumhurbaşkanı MulatuTeshomeWirtu bir araya geldi.

Daha önce de eski Bakan Bayraktar’ı ziyarette bulunan Etiyopya Cumhurbaşkanı Wirtu, Türkiye gayrimenkul sektörü, kentsel dönüşüm, konut üretimi ve özellikle TOKİ modeli konusunda eski bakandan bilgi aldı.

Dünyada en hızlı ekonomik büyüme kaydeden ülkelerden biri olan Etiyopya’da sanayi sektörü yıllık ortalama yüzde 9 büyüme gösteriyor. Büyük ölçüde tarıma dayalı olan Etiyopya’nın Avrupa’da ekonomik iyileşmeyle birlikte uluslararası ticarinde artış bekleniyor.

İthalatı hızlı bir gelişme gösteren Etiyopya ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetlerin çoğunu ithal ediyor. Ülkenin ticari ilişkilerinin en hızlı geliştiği ülkelerin başında Çin, Hindistan, Ortadoğu ile birlikte Türkiye geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz