3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBalat Bulgar Kilisesi'nin Restorasyonu Tamamlandı

Balat Bulgar Kilisesi’nin Restorasyonu Tamamlandı

Balat’taki Bulgar Kilisesi’nin restorasyonu tamamlandı. Çalışmalar için 13 milyon TL harcandı…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sveti Stefan yani Bulgar Kilisesi’nin restorasyon çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalar kapsamında bodrum kattaki duvarların çatlakları tamir edildi. Bodrum kat zemin güçlendirmesi yapıldı. Paslı kolonlar statik projesine göre, çelik kolonlarla değiştirildi. Sökülen dış cephe kaplama ve süslemelerinin restorasyonları, astar ve boyaları yapıldı.

İç mekan restorasyon ve çevre düzenlemesi kapsamında, zemin mermerleri söküldü, projesine uygun yeniden kaplandı. Korozyondan arındırmak için kilise duvarlarında mekanik temizlik yapıldı. İç duvardaki döküm süsleme elemanları numaralandırılarak söküldü. Restore edilip montajları yapıldı. Bodrum katta su yalıtımı yapıldı. Bahçe duvarları betonarme olarak yeniden yapılıp taş kaplandı. Korkuluk demirleri restore edilerek montajı yapıldı.

Kilisenin restorasyonu içi statik ve çelik konstrüksiyon güçlendirme projesi hazırlandı ve Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca onaylandı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların tamamı 13 milyon TL’ye mal oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz