15 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriBakan Özhaseki duyurdu: Sadece Malatya'ya 100 bin konut!

Bakan Özhaseki duyurdu: Sadece Malatya’ya 100 bin konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kapsamında depreme dayanıklı konutların inşası tam gaz sürdürüyor. Malatya’ya dair açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Malatya’mızda afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun, 103 bin 19 konut yapacağız. Şu an sahada 14 bin 338 yuvamızın inşasını hızla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Malatya’da yapımına başlanan kalıcı konutlar ile ilgili bir video yayımladı.

“SAHADA 14 BİN 338 YUVAMIZIN İNŞASINI HIZLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Bakan Özhaseki paylaşımında, “Depremden etkilenen şehirlerimizde kaybedecek vaktimiz yok. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Malatya’mızda afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun, 103 bin 19 konut yapacağız. Şu an sahada 14 bin 338 yuvamızın inşasını hızla sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların ve köy evlerinin yapımını hızla sürdürüyor.

KALICI DEPREM KONUTLARININ İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

Depremlerden etkilenen illerden biri olan Malatya’da da Bakanlık bünyesindeki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle inşasına başlanan kalıcı konutlar için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kent merkezi ve ilçelerde konutlar hızla yükseliyor.

103 BİN 19 KONUTUN YAPIMI BELİRLENDİ

Malatya’da afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun, 103 bin 19 konutun yapımı belirlendi. Bunlardan 14 bin 338’inin konutun ihalesi yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz