29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAylık hane geliri 21 Bin TL’den az olanlar müjde! TOKİ konut başvuruları...

Aylık hane geliri 21 Bin TL’den az olanlar müjde! TOKİ konut başvuruları başladı!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. TOKİ internet sayfası üzerinden satışta olan konutlarını duyurdu. Yayınlanan listeye göre, zemin kat daireler 597 Bin 990 TL fiyatlar ile satılacak.

TOKİ, Karaman İli, Merkez İlçesi, Kırbağı Mahallesi’nde satışa çıkarılan konutlar ile ilgili duyuruda bulundu. Buna göre, söz konusu konutlar için 17 Temmuz 2023 – 21 Temmuz 2023 arasında başvurular alınacak. Başvuru bedeli 1000 TL olarak açıklandı. Kura tarihi ise 28 Temmuz 2023 olarak vatandaşlara bildirildi. Konut fiyatları 597 Bin 990 TL ile başlayıp farklılık gösteriyor.

BAŞVURU ŞARTLARI:

1. T.C. vatandaşı olması, 2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.00TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.00TL olması gerekmektedir.) 5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz