29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriBakan Kurum:Bodrum'da Bu İnşaatlar Durduruldu

Bakan Kurum:Bodrum’da Bu İnşaatlar Durduruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,Bodrum’da kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerde bulunduktan sonra durdurulan inşaatlarla ilgili açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Muğla Bodrum’da Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait tekneyle kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, Muğla’daki denetimlerde 8 projede toplam 1611 konut ve 4 otel inşatı imara aykırılıkları sebebiyle durdurulduğunu açıkladı.Bakan Kurum,durdurulan projelerin imara aykırılıklarının düzeltilmesi için 1 ay süre verildiğini bu düzeltmelerin yapılmadığı takdirde hukuki ve ceza işlemlerin uygulanacağını söyledi.

İnşaatı durdurulan projelerin büyük kısmı Bodrum yarımadası Yalıkavak mevkiinde bulunuyor.Yalıkavak’ta 75 villa inşaatı mühürlenirken Gölköy’de 116 yapı durduruldu , Gündoğan’da 90 odalı otel ve 330 konut,Yalıkavakta 350 konut, otel ve kıyı yapıları, Göktürkbükü’nde 50 adet konut ve otel, Yalıkavak 70 adet konut Gümbet’te 131 konut ve Yalıçiftlik’te 400 adet konuttan oluşuyor.

Son günlerde inşaatı en çok konuşulan The Bo Viera projesinin inşaatı da durduruldu.

Bakan Murat Kurum,yanan orman alanları ile ilgili yaptığı açıklamada ”Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu değildir”açıklamasında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz