19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriBakan Kurum: Kaçak Yapıların Hepsi Yıkılacak

Bakan Kurum: Kaçak Yapıların Hepsi Yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,Bodrum’da mühürlenen projelerin yıkım işlemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.Ayrıca Türkiye’de imar barışına uymayan 21 bin kaçak yapının yıkılacağını belirtti.

Bodrum’da 20 Ağustos’ta gerçekleştirilen denetimler sonucu imara,ruhsata uygun olmayan projeler tespit edilmiş ve imara uygun olmayan alanların yıkımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tebligat gönderilmişti.

Bakan Murat Kurum,yaptığı açıklamada” 20 Ağustos’ta Bodrum’a gelmiştik.Ruhsata ve imar planına uymayan yapıların tespitini yapmıştık.İlgililere bu tespitlerimizi ileterek 1 ay içerisinde imara aykırılıkların giderilmesi için süre verdik.Geldiğimiz süreçte bugün itibarıyla bakanlık yetkililerimiz tespitlerini yaptılar.Yapılan tespitlere baktığımızda genelde imar barışına uymayan aykırı yapılar,arazide doğal kot kesitlere uyulmamış, ilave bodrum katların çıkarıldığı hem imar planına hem ruhsata aykırı yapıların yapıldığını gördük.İlk 50 metrede yapılaşma yapılmamasına rağmen mevcutta yapıların olduğunu ,ikinci 50 metrede sadece günü birlik tesislerin olması gerekirken başka tesislerin olduğu yine imar planında turizm tesisi olarak gösterilip mevcutta konut olarak yerleşmelerin olduğu tespitleri yapıldı ve ilgililerine bildirildi”.

Bakan Murat Kurum,”19 projede 2100 bağımsız bölümü tespit ettik ve bunu ilgililerine bildirdik.Toplamda 11 otel 2100 bağımsız bölüm ve 19 proje için tebligatlarımızı yaptık.Bugün itibariyle baktığımızda 19 projenin 10’u yükleniciler tarafından yıkım işlemleri başladı.Yıkım işlemleri başlatılmayan 9 projeye ilişkin de bugün valiliğimiz,kaymakamlığımız,emniyetimizin,jandarmamızın ve sahil güvenliğimizin aldığı tedbirlerle belediyemizle birlikte yıkım işlemlerini bakanlık olarak gerçekleştiriyoruz.19 projede 2100 bağımsız bölümün yıkım işlemleri en kısa sürede gerçekleştirilecektir”.

Muğla’nın Dokuz İlçesinde Denetimler Sürüyor, 21 Bin Kaçak Yapı Yıkılacak

Bakan Murat Kurum,”Muğla’nın dokuz ilçesinde bodrum,marmaris,fethiye,datça,dalaman köyceğiz,ortaca,milas ve ula kıyılarında aralıksız olarak denetimlerimiz devam ediyor. Türkiye’de imar barışına uymayan imara aykırı 21 bin kaçak yapı tespit ettik ve bu kaçak yapıların 8 bini sahil kesiminde yer alıyor. Bunların 850’sini yıkmış durumdayız ve kararlı bir şekilde 21 bin kaçak yapı yıkımını gerçekleştireceğiz”dedi.

Bodrum Gündoğan’daki İnşaatta 54 Bağımsız Bölüm Yıkılmaya Başlandı

Bodrum Gündoğan’da bulunan inşaat için açıklama yapan Bakan Murat Kurum,”yaptığımız tespitlerde imara, ruhsata uygun olmayan kot kesitten kaynaklı kaçakların tespitini yaparak ilgililere ilettik.Yüklenici firma yıkım işlemlerine başladılar,108 bağımsız bölüm vardı 54 bağımsız bölüm yıkılacak.Bu süreçte bize vermiş olduğu destekten dolayı yüklenici firmaya da teşekkür ediyoruz.sağduyusundan ötürü. 54 bağımsız bölümü yıkarak tüm Türkiye’nin bu noktadaki hassasiyetlerini dikkate aldılar, yıkım işlemini hızlı şekilde altı iş makinesiyle gerçekleştiriyorlar. Bir ay içerisinde bütün yıkımlar tamamlanacak. Bölgede fazla olan hafriyatların alınmasıyla bu alanda diğer alanlarda olduğu gibi doğal yapısına kavuşmuş olacak”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz