29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriBakan Kurum açıkladı! İmar barışı süresi uzatılacak mı? Son gün ne zaman?

Bakan Kurum açıkladı! İmar barışı süresi uzatılacak mı? Son gün ne zaman?

İmar barışı uzatılacak mı son dakika haberleri gündemden düşmüyor.Bakan Kurum açıkladı! İmar barışı süresi uzatılacak mı? Son gün ne zaman?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum “9 milyon 210 bin vatandaşımız İmar Barışı’na başvurdular ve 10 milyar 350 milyon TL’lik bedel yatırdılar.” dedi. Kurum, İmar Barışı’na “Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalıların” dahil olmadığını da söyledi.

İmar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınmasını sağlayan İmar Barışı’ndan faydalanacak vatandaşlara tanınan başvuru süresi 31 Aralık’ta sona eriyor. Çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan vatandaşlardan ise süre uzatımına ilişkin talepler gelmeye devam ediyor. Taleplerin karşılık bulup bulmayacağına ilişkin soruyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum cevapladı. Bu konuda kendilerine de ciddi oranda talep ulaştığını belirten Kurum, “Vatandaş İmar Barışı başvuru süresinin uzatılmasını istiyor. Henüz vakit olduğu için erken bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Son başvuru tarihi olan 31 Aralık’ta durumu bir kez daha değerlendirip, açıklamamızı da o tarihte yapacağız” dedi.

9.5 MİLYON BAŞVURU

TBMM’de AKŞAM’ın sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, “İmar Barışı’na bugüne kadar toplam 9.5 milyon başvuru yapıldı. Düzenleme oluşturulurken beklentimiz, 14-15 milyon civarına vatandaşımızın İmar Barışı’ndan yararlanacağı yönündeydi. Son başvuru tarihi olan 31 Aralık’a kadar yapılacak yeni başvurularla, düzenlemeden faydalananların sayısı da artacak” değerlendirmesinde bulundu.

DERE YATAĞINA EV YOK

Bakan Kurum, ayrıca şunları söyledi: “Sel taşkınlarıyla mücadele çerçevesinde başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere dere yataklarının kenarına inşa edilmiş evleri ve yapıları boşaltacağız. Bu çalışmayı kentsel dönüşümle birlikte yürüteceğiz. Dere koruma bandında yerleşim olmaması gerekiyor. Yeni yerleşim bölgelerinde ise sele karşı daha dayanıklı altyapılar oluşturulacak.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HEDEF: YILDA 300 BİN KONUT

Kentsel dönüşüme ilişkin de konuşan Bakan Kurum, ” 2019’da 25-30 bin konutun kentsel dönüşümü tamamlanacak. Hedefimiz her yıl 300 bin konutu dönüştümek ve planlanan sürede kentsel dönüşümü tamamlamak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz