18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriBabacan Port Royal'de Büyük Kazanç Fırsatı

Babacan Port Royal’de Büyük Kazanç Fırsatı

Babacan Yapı’nın Atatürk Havalimanı’nın karşısında hayata geçirdiği Babacan Port Royal projesinde satışa çıktı. Babacan Yapı projede yatırımcıya büyük kazanç sağlayacak uygun fiyatlar ve ödeme seçenekleri sunuyor…

Babacan Yapı, Yeşilköy’de Atatürk Havalimanı’nın karşısında yaşama geçirdiği Babacan Port Royal projesini iddialı fiyatlarla satışa çıkardı. Proje Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan ve Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan’ın katılımındaki toplantıyla tanıtıldı.

16 bin metrekare alanda 5 blok halinde yükselen Babacan Port Royal projesi toplam 802 konut ve 80 ticari birimden meydana geliyor. Projede 37 ila 212 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

249 Bin TL’den Başlıyor
Daire fiyatları hakkında bilgi veren Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, stüdyo dairelerin 249 bin TL’den, 1+1 dairelerin 348 bin TL’den, 2+1 dairelerin ise 495 bin TL’den başladığını açıkladı. Projede KDV’nin Eylül ayına kadar yüzde 8 oranında olduğu ve KDV’nin fiyatlara dahil edildiği belirtildi.

Metrekaresi 5 Bin 500 TL
Babacan Port Royal projesinde lokasyon, ulaşım, fiyat ve ödeme seçenekleri konusunda iddialı olduklarını söyleyen Mehmet Babacan, Babacan Port Royal projesinin alıcısına çok kar sağlatacak bir proje olduğunu açıkladı. Arsayı 2013 yılında aldıklarından dolayı düşük fiyatlarla satışa çıktıkları belirten Babacan, Mayıs ayının sonuna kadar sınırlı daire için metrekaresi 5 bin 500 TL’den satış yapacaklarını söyledi.

Nisan 2019’da Teslim
Babacan Port Royal projesinde inşaat çalışmalarına başladıklarını söyleyen Babacan, proje için teslim tarihinin 2019 yılının Nisan ayı olduğunu ama gününden önce teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti.

50 Ay 0 Faizle Taksit İmkanı
Babacan Port Royal projesinde yüzde 25 peşin 50 ay vade farksız taksit imkanı sunduklarını söyleyen Babacan, İşbankası ve Anadolu Bank ile anlaşmaları olduklarını ve yüzde 0.89-90 faizle kredi kullandırabildiklerini ifade etti.

Projeden Petrol Çıktı
Babacan Port Royal projesinin arsası hakkında konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan projenin arsasını 2013 yılında Özelleştirme İdaresi’nden ihaleyle satın aldıklarını söyledi. Babacan, “Araziyi 2013 yılında aldık neden 3,5 yıl beklediniz diyebilirsiniz. Arsadan petrol çıktı. Havalimanının kavşağında olması nedeniyle havalimanına yakıt veren hatlar bizim arazinin altından geçiyor. Bürokratik işlemlerden dolayı proje geçikti ama biz bu 3 yılı boşa geçirmedik projeyi daha da geliştirmekle uğraştık” dedi.

3 Yeni Proje
Yeni projeler hakkında bilgi veren Babacan, “Memleketimiz Gaziantep’te bir projemiz var. Beylikdüzü’nde bin 100 dairelik rezidans projesi yapacağız. Kadıköy kentsel dönüşüm projemiz var. Son virajdayız, ufak tefek eksikler kaldı. Bin 500 konutun olduğu bir projeye başlayacağız. Ruhsat süreçleri devam ediyor. Bu 3 proje ve devam ettiğimiz 2 projeyle 2.5 milyar TL’lik hacmi olan iş kapasitemiz olacak. Önümüzdeki 5 yıl yoğun olacak” dedi.

“Mayıs’ta Fiyatlar Yüzde 10-15 Artacak”
Mayıs ayından sonra fiyatlarda artış öngördüklerini söyleyen Babacan, “Fiyatların en az yüzde 10-15 artması lazım. Bir takım artışlar olmuştu ama biz karımızdan fedakarlık ediyorduk. Mart satışların artmasıda bundan. Mayıs’tan sonra fiyat artışı bekliyorum” dedi.

Eyüp İyigün/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz