6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAziz Torun: "Gayrimenkul sektöründe değişim devam etmeli"

Aziz Torun: “Gayrimenkul sektöründe değişim devam etmeli”

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun bugün GYODER tarafından düzenlenen toplantıda konuştu…

GYODER tarafından bugün düzenlenen toplantıda konuşma yapan Aziz Torun, GYODER’in, 2013-2017 yılları arasında iki dönem başkanlığını yürüttü. Torun, göreve başladığı andan itibaren GYODER’in yapısında değişiklik yaptıklarını belirtti.

GYODER’in Yönetim Kurulu üyelerinin sayısını 15’ten 21’e çıkarttıklarını belirten Aziz Torun, GYODER Yüksek İstişare Kurulu’nu oluşturduklarının altını çizdi.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu olarak bir çok önemli faliyete imza attıklarını söyleyen Aziz Torun, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onarımı için GYODER üyelerinden oluşan konsorsiyum ile hızlıca bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Torun: “GYODER üyesi 32 firma ile oluşturduğumuz ‘Milletin Meclisini Millet Yapar’ konsorsiyumu tarafından, Meclisimizin hasar gören bölümlerinde başlatılan onarım çalışmaları, bugün büyük bir özenle devam ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık 30 milyon liralık bir harcama yapıdı” dedi.

Gayrimenkulün Türkiye’nin lokomotif sektörü olduğunu söyleyen Aziz Torun, ‘Güç Birliği’ kampanyaları ile sektöre ivme kazandırdıklarını söyledi.

Aziz Torun; “‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyası, 2016 yılının satış grafiğinde çok etkili oldu. Kampanya kapsamında 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı ile sektörde 2.6 milyar TL ciro elde edildi.” dedi.

’20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi’ kampanyasıyla Güç Birliği’nin ikinci adımı attıklarını belirten Torun, GYODER üyesi 41 firmanın 109 projesiyle ilk bir ayda toplam 2 bin konut ve 279 ofis satıldığını, yaklaşık 2 milyar 100 milyon TL’lik ciro elde edildiğinin bilgisini verdi.

2017 yılında da, konut satış adetinin 2016 rakamlarına ulaşacağını öngördüklerinin altını çizen Aziz Torun; “Yıllık faiz oranlarının yüzde 10’un, günlük faiz oranlarının yüzde 1’in altında olması, sürdürülebilir satış grafiğini destekleyecektir” dedi.

Torun, ‘KDV muafiyeti, tapu harcında indirim, damga vergisi, yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı, GYO’lara ilişkin yeni tebliğ, Gayrimenkul Sertifikası’ gibi teşviklerin hem sektör temsilcileri hem tüketici tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kapsamlı imar reformu yapılması gerektiğini belirten Aziz Torun, gayrimenkul sektöründe değişimin devam etmesi gerektiğini de söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz