29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAvrasya Tüneli'ni Kullanan Araç Sayısı 1 Milyonu Aştı

Avrasya Tüneli’ni Kullanan Araç Sayısı 1 Milyonu Aştı

22 Aralık’ta açılan ve 31 Ocak’ta kesintisiz hizmet vermeye başlayan Avrasya Tüneli’nden bugüne kadar geçen araç sayısı 1 milyonu aştı…

Avrupa ve Anadolu yakasında deniz tabanından tünel ile ilk kez bağlayan Avrasya Tüneli açıldığı günden bu yana büyük ilgi görüyor. 22 Aralık 2016’da hizmete giren ve 31 Ocak 2017 tarihinden itibaren 7 gün 24 saat kesintisiz hizmete geçen tünel iki kıta arasında yolculuğu 5 dakikaya düşürdü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sürücülere önemli ölçüde zaman ve yakıt tasarrufu sağlayan Avrasya Tüneli’nden geçen araç sayısının 1 milyonu aştığını söyledi. Bakan Arslan, “2018 sonu itibariyle İzmir’e kadar yolu açmış olacağız. Çanakkale Köprüsü 2023’te bitmiş olacak. Marmara denizi böylece ring haline dönecek. Bu projeler birbirini destekliyor” diye konuştu.

Trafik yoğunluğu fazla olan Asya yakasındaki D100 Karayolu ve Avrupa yakasındaki Kennedy Caddesi arasında hizmet veren Avrasya Tüneli, bu güzergahtaki yolculuk sürelerini kısalttı. Kazlıçeşme’den çıkan bir araç Göztepe’ye tünel sayesinde 15 dakikada ulaşabilir duruma geldi.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti otomobiller için 16,60 lira, minibüsler için 24,90 lira olarak uygulanıyor. Ücretler 1 Şubat 2018 tarihine kadar geçerli olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz