20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAkzirve'nin proje geliştireceği Nakliyeciler Sitesi arazisi riskli alan ilan edildi!

Akzirve’nin proje geliştireceği Nakliyeciler Sitesi arazisi riskli alan ilan edildi!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan bilgiye göre Zeytinburnu Seyitnizam mahallesi içinde yer alan Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi riskli alan ilan edildi. Arsa üzerinde Akzirve Gayrimenkul proje geliştirecek.

Zeytinburnu Seyitnizam mahallesi içinde yer alan Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi riskli alan ilan edildi. Karar bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 23 Ocak 2017 tarihli ve 1068 sayılı yazısı üzerine 6306 sayılı Afet Riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunun 2. maddesine göre karar Bakanalar Kurulu’nda 6 Şubat 2017 tarihinde kararalaştırıldı.

Yaklaşık 160 bin metrekarelik alanda şuan Nakliyeciler Sitesi bulunuyor.

Arsayı 2014 yılında İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nden 250 milyon dolara satın alan Akzirve Gayrimenkul 750 milyon dolara sahip gayrimenkul projesi yapmak için kolları sıvadı. Proje, 1850 konut ve ticari birimlerden meydana gelcek.

Akzirve CEO’su İbrahim Maasfeh konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda bir değerlendirme yapmış ve “Kooperatif arsasında 245 hak sahibi vardı. Yaklaşık her bir kişinin bize maliyeti 1 milyon dolar oldu. Sabırla, hepsiyle tek tek anlaştık. Kimi ev istedi, kiminden ise arsasını nakit aldık. Şimdi oradaki nakliyecilere Hadımköy’de 200 milyon TL yatırımla yeni bir lojistik tesis yapıyoruz. Orasının yapımı bir yıl sürer. O nedenle nakliyeciler Hadımköy’de geçici olarak başka alana taşınacak. Biz de yeni projemizi yıl sonu satışa sunarız” demişti.

Firma aynı zamanda Bahçeşehir’e de 500 milyon dolar değerinde 2 bin 600 konutluk Strada projesini yapıyor.

 

İşte o alan;

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz