14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriAtatürk Havalimanı Fuar Alanı Olacak

Atatürk Havalimanı Fuar Alanı Olacak

3. Havalimanı’nı açılmasıyla Atatürk Havalimanı’nın ne olacağı kesinleşti. Bakan Arslan, havaalanını imara açmayacaklarını, fuar alanı olarak hizmet vereceğini belirtti…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı’nın yapımı tamamlandığında Atatürk Havalimanı’nın kapanacağını söyledi. İki havalimanının da aynı uçuş koridorunu kullanacağı için aynı anda hizmet vermesinin mümkün olmadığını söyleyen Arslan, 200 milyon yolcuya hizmet edecek bir havalimanı bulunduğunda diğerine ihtiyaç olmayacağını da belirtti.

Atatürk Havalimanı’nın yapılaşmaya açılmaması konusunda çok hassas olduklarını söyleyen Arslan, “Atatürk Havalimanı’nın hçbir şekilde yapılaşmaya açılmaması, İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenmesi, küçük uçakların, jetlerin uçabileceği, eğitim uçaklarının inebileceği bir yer olarak devam etmesi. Ancak daha da önemlisi, çok sayıda terminalimiz var, bu terminallerin özellikle fuar merkezleri olarak ülkemize hizmet etmesini istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, dünyanın birçok ülkesinde, birçok büyük kentinde ekonomiyi ayakta tutan fuar merkezleri, dünya çapında fuarlar yaparsanız bunlar ekonomik olarak ülkeye çok ciddi girdi sağlıyorlar. Fuar organizasyondan dolayı geliyor, gelir elde ediyorsunuz; bu birincisi. İkincisi de; oraya gelen dünya çapındaki bütün ticaret erbapları ülkenizdeki potansiyel veya mevcut ticaret erbabıyla orada yüz yüze görüşüyorlar, ticari bağlantılar kuruyorlar, yatırımlar yapıyorlar, ürünleri buradan dünyaya pazarlayabilecek bir ortam oluşturuyorlar. Dolayısıyla fuar merkezi olarak hizmet etmesini öngörüyoruz mevcut yapıların, bu da ülkemize ilave bir katma değer oluşturacak; bunu net bir şekilde ifade etmekte fayda var” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz