19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriArtemis, Otizmle Yaşamda Önemli Katkıları Olan GAPS Diyetini İzmir’de Velilerle Buluşturdu

Artemis, Otizmle Yaşamda Önemli Katkıları Olan GAPS Diyetini İzmir’de Velilerle Buluşturdu

20 yılı aşkın tecrübesiyle banyo yıkanma alanlarının öncü markası olan Artemis’in sosyal sorumluluk alanında yürüttüğü çalışmalar kapsamında desteklediği, İzmir Menemen’de bulunan Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (SOÇEM) tarafından, “Otizmde Sağlıklı Beslenme ve Beslenmenin Psikiyatrideki Yeri: GAPS Diyetinin Otizmle Yaşama Katkısı” başlıklı bir sempozyum düzenlendi. 

Sosyal sorumluluk alanında yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni (SOÇEM) uzun yıllardır destekleyen Artemis’in katkılarıyla, SOÇEM tarafından, İzmir Menemen’de önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Psikiyatristler Deniz Şimşek ve Adil Zorlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı “Otizmde Sağlıklı Beslenme ve Beslenmenin Psikiyatrideki Yeri: GAPS Diyetinin Otizmle Yaşama Katkısı” başlıklı sempozyum, kalabalık bir veli grubu ve davetlilerce yakından takip edildi.

SOÇEM Müdürü Sadettin Akçi’nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe, Menemen İlçe Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Artemis Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Burak Koçulu ve Artemis Genel Müdürü Ahmet Kaan Koçulu da katıldı.

“SOÇEM Türkiye’de pilot bir merkez”

Etkinliğin açılışında konuşan SOÇEM Müdürü Sadettin Akçi, SOÇEM’de gerçekleştirilen çalışma ve eğitimlerin, Türkiye’de otizmle yaşama önemli katkılar sağladığını belirterek: “Dünyada da bu alanda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan farkındalık çalışmaları sonucu, 1980ler ve 90’larda, dünya genelinde otizm oranı 10 binde bir iken, günümüzde 68’de bir olarak hesaplanmaktadır. SOÇEM de, otizm alanında Türkiye’de pilot bir merkezdir. Bu merkezin çalışmaları önemli katkılar üretmektedir. Bu merkeze koşulsuz ve yürekten sunduğu desteği ile de, Artemis’e ve Artemis Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Burak Koçulu’ya huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.”

“Otizm farkındalığını tüm Türkiye’ye yaymalıyız”

Akçi’den sonra söz alan Artemis Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Burak Koçulu da Artemis’in ve kendisinin SOÇEM ile çok özel bir gönül bağı olduğunu belirtti. Koçulu şunları kaydetti: “SOÇEM’in küçücük bir merkezden bugünkü haline dönüşmesinin her adımında yanında olduk ve yıllar içinde ihtiyaçları daha iyi gördük. Bu okulun önemini ve benzerlerinin çoğalması gerektiğini anladık. Otizmle ilgili oluşmaya başlayan bir farkındalığı artırmalı, tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırmalıyız. Artemis olarak bu konudaki katkılarımız sürdüreceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz