28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriAnkara’da konut satışı hareketliliği!

Ankara’da konut satışı hareketliliği!

TÜİK verilerine göre Ağustos ayında konut satışlarında İstanbul; 24 bin 286 konut satışı ve yüzde 17,2 ile en yüksek paya sahip olurken, satış sayılarına göre İstanbul’u 13 bin 642 konut satışı ve yüzde 9,6’lık pay ile Ankara takip etti.

Türkiye’nin iller bazında en çok ikinci konut satışının yapıldığı Ankara’da 2005 yılından beri markalı inşaat projelerine imza atan Fırat Life Style’ın COO’su Ahmet Fırat, “2021 yılının ağustos ayı 13 bin 642 daire satışıyla Ankara’da bu yılın en çok konut satılan dönemi oldu” dedi.

“Ankara dünyanın yükselen kenti”
“Ankara, pek çok alanda kendini hızla yenileyen bir şehir… Gelişen bir ticaret bölgesi olmasının yanı sıra, sanayi, üretim ve özellikle sağlık turizmi alanında yerli ve yabancı pek çok yatırımcının ilgisini üzerine çekmiş durumda” diye belirten Fırat Life Style’ın COO’su Ahmet Fırat, “Başkent Ankara zengin tarihi dokusuyla da gezip görmeye doyamayacağınız eşsiz güzellikleri içinde barındırıyor. Bunun dışında, devlet kurumlarına ev sahipliği yapması ve uluslararası standartlarda eğitim veren üniversitelere sahip olması, Ankara’nın günümüzde bir dünya kenti konumuna yükselmesinde önemli pay sahibi” dedi.

Yaz tatilinin bitmesi ve okulların açılmasıyla birlikte konut sahibi olmak isteyen kullanıcıların ev almak için yatırım yaptığını belirten Ahmet Fırat, “Türkiye genelinde konut satışları pandeminin de etkisiyle geçtiğimiz yılın aynı aylarına göre değişkenlik gösteren bir yıl oldu. 2021 yılına baktığımızda ise ocak ayında Ankara’da 6 bin 635, şubat’ta 7 bin 757 konut, mart ayında 11 bin 3, nisan’da 9 bin 126, mayıs ayında 5 bin 653, haziran ayında 13 bin 401, temmuz ayında 10 bin 605 ve ağustos 2021’de ise en yüksek satış grafiği ile 13 bin 642 konut sayısına ulaştı” dedi.

Prestijli konutlar şehrin çehresini değiştiriyor
Çoğunluğu Ankara’da olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında da projeleri olan Fırat Life Style’ın satışı tamamlanan projeleri arasında bugün yalnızca Ankara’da 7000’in üzerinde konut ve ofis inşa ettiklerini belirten Ahmet Fırat, “Yapımı devam eden projelerimiz arasında ise 11 bloktan oluşan 1000 konutlu ve 3 blok ve 133 mağazadan oluşan karma konseptli Velux Ankara, 6 blok ve 613 daireli Natura Batıkent ile 2 bloktan oluşan 198 konutlu projemiz Natura Yaşamkent ve 9 blok ve 2 bin 104 konutlu yapısıyla Referans Ankara, her yaşam modeline uygun daire tipleri sunuyor. 17 katlı 4 bloktan oluşan ve toplamda 264 daireden meydana gelen Natura Çakırlar projemiz ile Sincan bölgesinde hayata geçirdiğimiz 14 katlı 3 bloktan oluşan Natura Yenikent’te ise 168 daire ve 22 mağaza bulunuyor. Kullanıcılarımızın yaşam standartlarınızı yükselterek şehir yaşantısına bakış açısını değiştirecek olan projelerimiz, bölgenin değer kazanan konumunda inşa ediliyor” diyerek sözlerini noktaladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz