6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAnkara'da 5 Büyük Proje İçin 20 Bin Gecekondu Yıkıldı

Ankara’da 5 Büyük Proje İçin 20 Bin Gecekondu Yıkıldı

Ankara’da kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 5 dev proje için 20 binin üzerinde gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek bugüne kadar yürütülen 5 büyük proje kapsamında, 16 milyon 680 bin metrekarelik alanda, 20 binin üzerinde gecekondu yıktıklarını ve binlerce konutu teslim ettiklerini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Belediye tarafından yapılan araştırmada Başkan Gökçek’in değerlendirmelerine de yer verildi.

Başkentte gecekonduları ortadan kaldıran kentsel dönüşüm projelerin hızla devam ettiğini dile getiren Gökçek, “Bugüne kadar yürüttüğümüz 5 büyük proje kapsamında, 16 milyon 680 bin metrekarelik alanda, 20 binin üstünde gecekondu yıktık, binlerce konutu da teslim ettik” dedi.

Dikmen Vadisi Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi’nin ilk üç aşamasının tamamlandı. 4. ve 5. etaplardaki çalışmalarda ise bugüne kadar bin 975 gecekondu sahibiyle uzlaşma sağlanarak, bin 785’inin yıkım işlemi bitirildi. Bölgede, 443 hak sahibiyle uzlaşma işlemleri devam ediyor.

TOKİ ortaklığıyla yürütülen ve 10 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan “Kuzey Ankara Girişi Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi”nde ise 1. etabın 4 milyon metrekarelik alanında yapım çalışmalarında sona gelindi. Bu kapsamda bölgede 5 bin 807 gecekondunun yıkıldı. Yapımı 2012 yılında tamamlanan konutlar 8 bin 58 hak sahibine teslim edilirken, proje çerçevesinde bölgede toplam 18 bin konutun inşa edilecek.

Yeni Mamak Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi kapsamında da Mamak’ta 7,5 milyon metrekarelik alanda, 13 bin 500 gecekondunun bulunduğu bölgede, 9 bin 400 gecekondu sahibiyle uzlaşma sağlanarak, 6 bin 100 gecekondunun yıkımının gerçekleştirildi. Yapımı biten konutlardan ise yaklaşık 5 bini hak sahiplerine teslim edilirken, inşaatı devam eden bin 480 konutun ise yıl sonuna kadar yetiştirilmesi planlanıyor.

Çankaya-Oran’da çalışmaları devam eden Güneypark Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi kapsamında 7 bin 820 konut hayata geçirilecek.

Ulus’taki “Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde ise tespiti yapılıp boşaltılan gecekonduların yıkım işlerinin sürdürüldüğü, bugüne kadar 4 binin üzerinde gecekondunun yıkıldığı proje alanında, tarihi Ankara evlerinin restore edildiği anımsatıldı.

Ayrıca, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Projesi” kapsamında, Hacı Bayram ve civarını içine alacak şekilde bölgenin, tarihi mirasına uygun olarak yeniden restore edileceği kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz